Het zoete aroma van honing en karamel vult de lucht. Een evenwichtig vleugje weelderige zuurheid gaat langzaam over in de karakteristieke kruidigheid van verse kruiden, die de smaakpapillen zachtjes prikkelen. Het oog wordt gevestigd op de ongewoon grote bonen: deze worden door de lokale bevolking liefdevol “olifantenkoffiebonen” genoemd.
Als u hoog over de Nicaraguaanse regio Matagalpa vliegt, kunt u niet om de uitgestrektheid van de koffieplantages van de familie Mierish heen. Deze mensen besteden niet alleen speciale zorg aan elke koffiebes en koffieplant die op hun land groeit, maar ze koesteren ook de omgeving eromheen. Bomen worden beschermd: ze geven de koffieplanten niet alleen wat verkoelende schaduw en beschutting tegen de gure wind, maar vormen ook een thuis voor de lokale fauna. Het water dat wordt gebruikt voor de verwerking van de koffiebonen met behulp van de gewassen methode wordt daarna grondig gereinigd en hergebruikt. Als dank voor deze liefde en zorg, beloont de natuur de boeren met koffie die werkelijk buitengewoon smaakt – en nu kunt u deze ook uitproberen.
Land van herkomst | Nicaragua
Regio | Matagalpa
Producent | Landgoed Fincas Mierisch
Hoogte | 1200-1500 m
Arabicasoort | Maragogype
Verwerking | Gewassen
Roosterprofiel | Medium
SCA-score | 83 van 100
Smaaktonen | Honing, karamel, kruiden
Aanbevolen zetmethoden: alle manuele zettools (V60, Chemex, enz.) en rechtstreeks in een kopje zetten.
Ingrediënten: gemalen, geroosterde koffie.
Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.
Er zijn nog geen beoordelingen.