Specialty gemalen koffie Indonesia Sumatra, 50 g

Uitverkocht

Details

Het aroma van rode wijn vult de lucht en wordt al snel aangevuld met de ongelooflijk geurige tonen van kaneel, karamel en gebrande suiker. Dit doet u denken aan glühwein, nietwaar?

Als u over de hooglanden van Gayo vliegt, een regio op het eiland Sumatra, ziet u beneden een uitgestrekt gebied met buitengewone koffieplanten, omgeven door prachtige landschappen en gevoed door een uniek eilandklimaat. De lokale boeren plukken de bessen die aan deze weelderige planten groeien en verwerken ze vervolgens volgens een lokale verwerkingsmethode die Giling Basah heet. Nadat de bonen gefermenteerd en gewassen zijn, worden ze niet volledig gedroogd: in plaats daarvan worden ze, terwijl ze nog vochtig zijn (met een vochtgehalte van ongeveer 25-30%), gepeld met behulp van speciale machines en krijgen ze dan pas de kans om het einde van het droogproces te bereiken. Dit resulteert in koffiesoorten die minder zuur zijn, maar over het algemeen intenser smaker – en dit is precies het smaakprofiel waar de Indonesische koffiesoorten tegenwoordig bekend om staan.

Land van herkomst | Indonesië

Regio | Sumatra, Atjeh, Gayo

Producent | Koptan Gayo Beseri Coöperatie

Hoogte | 1450-1700 m

Arabica koffiesoort | Tim tim, Ateng

Verwerking | Giling Basah

Roosterprofiel | Dark

SCA-score | 84 op 100

Smaaktonen | Rode wijn, bruine suiker, kaneel


Aanbevolen zetmethoden: alle manuele zettools (V60, Chemex, enz.) en rechtstreeks in een kopje zetten.

Ingrediënten: gemalen, geroosterde koffie.

Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.

Smaakgids
Bruine suiker Kaneel Wijnig
Soort koffiebonen
100% Arabica Specialty koffie
Type koffie
Gemalen koffie
Roosterniveau Gemiddeld
Minder roosteren Meer roosteren

Beoordelingen

0
0 beoordelingen
0%
0%
0%
0%
0%

Er zijn nog geen beoordelingen.

Onze aanbevelingen

Anderen keken ook naar