De verleidelijke aroma’s van rijpe bosbessen, zwarte bessen en heerlijk zoete vanille vullen de lucht. Er zit ook een vleugje bergamot in, dat doet denken aan een geurig kopje Earl Grey… Een lichte zurigheid, zoals die van bosbessen, danst op uw smaakpapillen, waardoor deze ervaring nog minder snel vergeten zal worden.
Dergelijke smaken en aroma’s kunnen alleen afkomstig zijn uit de verre landen van Ethiopië, die wereldwijd bekend staan om de fruitige, bloem-, wijn- en theeachtige koffiesoorten die ze produceren. Geen wonder dat dit land ook wel “de geboorteplek van de koffie” wordt genoemd. Als u hoog over Yirgacheffe vliegt, een van de bekendste Ethiopische koffieregio’s, kunt u een groot aantal uitgestrekte velden bewonderen, die elk een andere vorm hebben, maar allemaal een bron zijn voor weelderige koffieplanten van enkele van de oudste arabica subsoorten van Ethiopië. Enorme hangmatten hangen vlakbij: ze zijn gevuld met koffiebonen die zorgvuldig met de hand geplukt en verwerkt zijn door de lokale boeren. Als er maar liefst 12 weken voorbij zijn gegaan en deze bonen met succes elk beetje zon dat ze kunnen krijgen hebben geabsorbeerd, vervolgen ze hun reis en zegenen ze vele uithoeken van de wereld met hun buitengewone smaken.
Land van herkomst | Ethiopië
Regio | Yirgacheffe
Producent | Kleine boeren
Hoogte | 1800-2000 m
Arabica koffiesoort | Heirloom
Verwerking | Gewassen
Roosterprofiel | Medium
SCA-score | 85 op 100
Smaaktonen | Bosbessen, zwarte bessen, vanille
Aanbevolen zetmethoden: alle manuele zettools (V60, Chemex, enz.) en rechtstreeks in een kopje zetten.
Ingrediënten: gemalen, geroosterde koffie.
Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.
Er zijn nog geen beoordelingen.