D.
U.
Min.
Sec. nog over.
Milde en goed uitgebalanceerde smaak van koffie. De zoetheid doet denken aan rijpe frambozen en appels, evenals het milde zuur van rode bessen. Valt op door zijn lang aanhoudende en extreem zoete bessenachtige nasmaak.
Kenia wordt steeds bekender in de koffiewereld vanwege de kenmerkende levendige smaak van de lokaal geteelde koffie, die door koffieleuten over de hele wereld wordt gewaardeerd. Deze SL 34 en SL 28 koffiebonen worden geteeld op de Kariru boerderij van Baragwi Cooperative. Deze bevindt zich op de vruchtbare vulkanische gronden van de Kirinjaga regio, op de hellingen van Mount Kenya (1800-1900m boven de zeespiegel). Bovendien wordt alleen zuiver water van de Kamweti-rivier gebruikt voor de koffieverwerking, en worden de bonen op natuurlijke wijze gedroogd onder de hete Afrikaanse zon.
Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens de SCA scoort hij 87,5 op 100.
LAND: Kenia
REGIO: Kirinyaga
FARM: Baragwi coop.
HOOGTE: 1800-1900 m
RAS: SL 34, SL 28
VERWERKING: gewassen
ROAST PROFIEL: Medium
SMAAK PALAAT: Framboos, aalbes, appel
Litouwen
Gemalen koffie
Single-origin
Coffee Friend
Kenia
0646847409851
87.5000
Gewassen
Andere
250 g
Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.
Bij de gewassen verwerkingsmethode worden de bonen eerst van de bessen gescheiden en vervolgens gefermenteerd en gedroogd. Op deze manier verwerkte koffie krijgt een bijzonder “zuivere” smaak, waardoor de dominante tonen gemakkelijker te herkennen zijn. De koffie is vaak ook fruitiger.
Deze bonen zijn geschikt voor handmatig zetten, filterkoffiezetapparaten en rechtstreeks in een kopje zetten.
Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt die en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.
Ja, u vindt de bonen hier: https://www.coffeefriend.nl/p/specialty-coffee-beans-kenya-kariru-250-g/.
Er zijn nog geen beoordelingen.
Reageer
Naam
E-mail
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.