Deze koffiesoort, die is ontwikkeld om de perfecte espresso zonder bitterheid te zetten of een krachtige French Press koffie te maken, maakt deel uit van de zorgvuldig geselecteerde koffiesoorten die worden verbouwd door boeren in het Caparaó National Park. Hier groeit de koffie op grote hoogte, wat niet zo typisch is voor Braziliaanse bonen.
De inheemse bevolking van Brazilië – Indianen van de Tupi-stam – was verbaasd over het gebied vol kristalheldere bronnen en rotsachtige bergtoppen toen zij het voor het eerst ontdekten. Zij noemden dit gebied Caparaó: Magische Berg. Ver van de drukte van de stedelijke centra van Brazilië is de Caparaó-regio nu een nationaal park met een gekende geschiedenis van biologische koffieteelt. Doordat de aandacht uiteindelijk verschoof naar specialty koffie, behoren de koffiesoorten uit Caparaó vandaag tot de beste van Brazilië, wat telkens opnieuw wordt bewezen door verschillende onderscheidingen zoals Koffie van het Jaar.
Perfect voor: espresso
Ook zeer geschikt voor: Turkse koffie, moka koffiepot, French press
Door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. De koffie krijgt een SCA-score van 82 op 100.
LAND: Brazilië
REGIO: Caparaó
HOOGTE: 900-2000 m
KOFFIESOORT: Bourbon, Catuai
VERWERKING: Natuurlijk
ROOSTERPROFIEL: Medium
SMAAKTONEN: Vanille, Karamel, Chocolade
Ingrediënten: geroosterde koffiebonen.
Bewaarvoorschrift: op een droge, koele plaats bewaren.
Er zijn nog geen beoordelingen.