€13.99
Deze koffie is opgedragen aan de kleur Peach Fuzz, die nu bekend staat als de Kleur van het Jaar 2024, en is verwerkt op een absoluut unieke manier die perzik co-fermentatie wordt genoemd. Bent u een van die mensen die moeite heeft om de smaaktonen die op de verpakking van uw koffie staan echt te proeven? Nou, dan kunt u ons vertrouwen: deze koffie is gegarandeerd een uitzondering. Dankzij de speciale verwerkingsmethode onthult het kopje, zodra het gezet is, natuurlijke smaken van perziknectar, exotische mango’s en zoete karamel. Als u van een drankje als dit nipt, kunt u zich echt afvragen of u wel echt koffie drinkt!
Deze limited-edition koffie heeft ons helemaal bereikt vanuit de Colombiaanse regio Huila, waar het “Monteblanco” koffiedomein ligt. De eigenaar van het landgoed, Rodrigo Sanchez, experimenteert al jaren met innovatieve verwerkingsmethoden, op zoek naar werkelijk ongeëvenaarde smaken. En daar heeft hij veel succes mee behaald: Rodrigo’s inspanningen zijn erkend met een aantal prijzen!
Unieke verwerkingsmethode: perzik co-fermentatie.
Koffie verwerken door fruit aan de mix toe te voegen is een relatief nieuwe uitvinding, die al de nieuwsgierigheid van duizenden koffieliefhebbers wereldwijd heeft gewekt en honderden fijnproevers heeft verrast. Hoe wordt dit gedaan, vraagt u zich af?
Rodrigo Sanchez heeft de arabica soorten Bourbon en Caturra geselecteerd voor deze bijzondere melange, allemaal dankzij hun veelzijdigheid en heldere, natuurlijke zoetheid. Deze zoetheid creëert de perfecte omstandigheden voor verschillende micro-organismen, zoals lactobacillus en saccharomyces cerevisiae, om hun werk te doen tijdens het fermentatieproces.
Voordat de verwerking begint, worden deze micro-organismen (afkomstig van de koffieplanten die hier op het landgoed groeien) gemengd met perziken, andere tropische vruchten en vruchtennectar. Deze fruitige oplossing laat men vervolgens 8 dagen fermenteren tot de juiste concentratie Brix-graden en de vereiste pH-waarde zijn bereikt.
De koffie wordt zorgvuldig met de hand geplukt, met de nectaroplossing gemengd en 150 uur in een gesloten bak bewaard. De Brix-waarden en de pH-waarde worden tijdens het hele proces gecontroleerd, zodat de juiste omstandigheden worden gehandhaafd voor de ontwikkeling van de zoetheid en de tonen van tropisch fruit.
De bonen worden uiteindelijk in de zon gedroogd tot het ideale vochtgehalte van 10-11% is bereikt en daarna worden ze gebrand!
*****
Land | Colombia
Regio | Huila
Boerderij | Monteblanco landgoed beheerd door Rodrigo Sanchez
Hoogte | 1730 m
Arabica soorten | Bourbon, Caturra
Verwerking | Gewassen, perzik co-fermentatie
Roosterprofiel | Medium
Smaaktonen | Perzik, mango, karamel
Aanbevolen zetmethoden: alle handmatige zetapparaten (V60, Chemex, enz.), en ook direct in een kopje.
Ingrediënten: gemalen gebrande koffie.
Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.
Europese Unie
Gemalen koffie
Coffee Friend
4771121001073
200 g
Deze koffie bevat geen kunstmatige smaakstoffen. De unieke smaak is een volledig natuurlijk verschijnsel, dat ontstaat doordat groene koffiebonen worden verwerkt met behulp van een speciale oplossing die perziken, tropisch fruit, nectar en speciale micro-organismen bevat die door koffieboeren zijn verkregen (u vindt meer details in de e-shop beschrijving van deze bijzondere koffie).
Tegenwoordig zijn koffieboeren voortdurend op zoek naar nieuwe, unieke verwerkingsmethoden waarmee ze bepaalde smaken naar voren kunnen halen of zelfs volledig nieuwe smaken kunnen creëren. Fermentatie is een van de nieuwste trends: hierbij worden groene koffiebonen verwerkt met behulp van verschillende micro-organismen. Toonaangevend op het gebied van koffiefermentatie is Rodrigo Sanchez, een prominente koffieboer wiens werk alom erkend wordt door koffiekenners. Hoewel deze verwerkingsmethode nog steeds als experimenteel wordt beschouwd, is deze de laatste tijd over de hele wereld steeds populairder geworden.
Deze koffie heeft zoete tonen van tropisch fruit door een unieke verwerkingsmethode die perzik co-fermentatie heet. Verschillende zettechnieken resulteren in verschillende zoetheidsniveaus, dus experimenteer gerust en ontdek welke voor u het beste werkt!
Deze koffie wordt gekenmerkt door een gemiddelde maling en branding, waardoor het geschikt is voor alle filterkoffiezetapparaten en pour-over drippers, en ook voor een eenvoudige bereiding in een kopje. Het is net zo lekker als warme of koude koffie! Verschillende zettools zullen verschillende smaken aan het licht brengen, dus voel u vrij om te experimenteren en de unieke smaaktonen van deze bijzondere koffie te ontdekken.
Daar zijn wij absoluut zeker van! Waarom zijn we daar zo zeker van, vraagt u zich af? Nou, gewone specialty koffiesoorten worden meestal gekenmerkt door subtiele smaken. Hoewel u bepaalde smaaktonen op de verpakking kunt terugvinden, zijn ze vaak erg delicaat, wat betekent dat sommige mensen ze niet helemaal kunnen proeven of herkennen. Deze koffie is echter anders! De smaken zijn ontstaan door een unieke verwerkingsmethode waarbij groene koffiebonen samen met perziken en andere tropische vruchten worden gefermenteerd, dus het zit boordevol levendige fruitigheid. P.S. Elke keer als we een kopje zetten in onze winkel of op kantoor, zien we een heleboel koffieliefhebbers ernaartoe rennen en vragen om een slokje… We kunnen niet wachten tot u het ook probeert: laat ons zeker weten wat u ervan vindt!
Manon september 6, 2024
Andere koffiesoorten zoals deze zijn meestal te zuur voor mij, maar deze is heel subtiel, je kan ook een lichte bitterheid proeven.
Lena augustus 30, 2024
Zo fruitig en geurig! Geen extra zoetigheden nodig bij deze koffie, het is al zoet genoeg op zichzelf.
Tom augustus 22, 2024
Iedereen zou dit moeten proberen, echt een unieke ervaring
Maartje augustus 7, 2024
Oh mijn God, je kan de perziken echt proeven!!!!!!!!! Ik heb een French press gebruikt, mijn hele huis ruikt nog steeds naar fruit
Reageer
Naam
E-mail
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.