Deze verfrissende en subtiel zoete thee is gemaakt door groene Chinese buskruit thee te mengen met pepermuntblaadjes. De verkoelende, regenererende melange is zowel warm als koud heerlijk, met of zonder suiker. Zoals alle melanges van “Babingtons” is het recept van “Moroccan Secret” uniek en wordt het bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, allemaal gemengd en verpakt in het Verenigd Koninkrijk.
Smaakkenmerken:
Smaak: fris en verkoelend
Overheersende tonen: munt
Kleur: intens, oranjegeel
Past goed bij: rundvleesburger, varkensvlees, gebakken aardappelen, gerookte zalm, broodjes, salades
Bereiding:
Hoeveelheid: 2 gr per 150 ml water
Temperatuur: 90 °C
Infusie: 2-3 minuten
Tip: geniet er zo van of serveer het met een beetje suiker. Deze thee is ook lekker om koud te drinken.
Ingrediënten: Groene Chinese pinhead gunpowder thee (55%), pepermunt.
Bewaarvoorschrift: in een luchtdichte verpakking bewaren, op een koele, droge en donkere plaats.
***
Over Babingtons:
In 1893 besloten twee Engelse dames, Isabel Cargill en Anna Maria Babington, een theehuisje op te richten voor de Engelssprekende gemeenschap van Rome. In die tijd was thee in Italië helemaal niet gebruikelijk – het was alleen verkrijgbaar in apotheken. Het risico werd echter beloond en Babingtons Tearoom aan de Piazza di Spagna is sindsdien een succesvolle zaak. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf zijn excellente thee over de hele wereld! Zoals Chiara Bedini, de huidige mede-eigenaar van het theebedrijf, het zegt: “Wij verkopen geen thee. Wij verkopen de unieke ervaring en het verhaal van “Babingtons” in een kopje.”
Er zijn nog geen beoordelingen.