Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
De rijke CHiATO Espresso. Met een intensiteit van 8/10 zijn deze cups ontworpen voor kleine maar sterke kopjes koffie. De melange van arabica en robusta bonen in deze cups bevat subtiele tonen van pure chocolade, noten en pruimen, en u ervaart een aangename zoetheid in de nasmaak.
De uitgebalanceerde en romige CHiATO Lungo. Als u graag wat langer van uw koffie wilt genieten, zal u dol zijn op de CHiATO Lungo (intensiteit: 6/10). Het heeft een rijk aroma, is goed uitgebalanceerd en heeft een stevig crèmelaagje.
De klassieke CHiATO Cappuccino. Deze combinatie van rijke espresso en zacht, zoet melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van een klassieke Italiaanse cappuccino. De zoete, romige drank wordt gezet met behulp van twee cups: de koffiecup bevat een melange van arabica en robusta bonen, terwijl de melkcup gevuld is met magere melk en suiker.
De intense CHiATO Café au Lait. Deze goed uitgebalanceerde melange van intense koffie en zacht melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van dranken op basis van melk met wat “karakter”. De bereide drank heeft een aangename textuur waardoor u er keer op keer van zal genieten. U vindt een combinatie van rijke koffie en zachte melk in één enkele cup.
De zoet en zoute CHiATO Caramel Latte. Karamelachtig, romig, rijk en subtiel zoet... Het is gewoonweg onweerstaanbaar! Geniet van de combinatie van zoute karamel, rijke koffie en zoete melk.
De aangenaam zoete CHiATO Cocoa. Deze zachte, romige, zoete cacao is ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen die graag verwend worden. Ideaal om van te genieten op een kille avond, een koele middag, een lange weekendochtend of wanneer u zin heeft in iets zoets!
Irish cream smaak. Een kopje aromatische koffie met een slokje Irish cream... Kan het nog beter? Dat kan! Probeer deze twee dingen eens te combineren. Romig, zacht en verleidelijk — dat is onze Irish Cream koffie.
Hazelnoot smaak. Zoete smaaktonen van geroosterde hazelnoten in uw kopje? Ja, graag! Onze Hazelnoot koffie smaakt als een aromatisch drankje met een knapperig, met hazelnootcrème gevuld gebakje ernaast.
Karamel smaak. Met de aroma's van zoete, romige toffee en gesmolten suiker doet de CHiATO Karamel u denken aan een versgebakken lekkernij met karamelvulling. Het is aangenaam zoet, rijk en ongelooflijk aromatisch.
Amaretto smaak. CHiATO Amaretto biedt de nootachtige, zoete smaak van amarettolikeur. Dompel uzelf onder in een feest van smaken: gekenmerkt door de aroma's van amandelen, abrikozenpitten en vanille, past amaretto perfect bij koffie van de hoogste kwaliteit.
Crème brûlée smaak. De romige, rijke, aangenaam zoete CHiATO Crème Brûlée is ontstaan uit een combinatie van aromatische koffie en het klassieke Franse dessert, crème brûlée. Geniet ervan op zichzelf of maak er een uniek drankje mee: voeg gewoon uw favoriete melk toe en u bent klaar om te genieten van een crème brûlée latte macchiato!
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
Italiaanse koffie… Voor sommigen is het een geweldig begin van de dag, anderen zien het als een unieke traktatie, en dan zijn er natuurlijk nog degenen die het als beide zien. Tot welke groep u ook behoort, u krijgt nog steeds hetzelfde antwoord als u aan echte fans van Italiaanse koffie vraagt hoe u de ideale kop koffie zet: zonder twijfel wijzen ze u allemaal in de richting van een moka koffiepot. Moka koffie is een essentieel onderdeel van de Italiaanse koffiecultuur, wat nu over de hele wereld gesmaakt en gewaardeerd wordt. Intense smaken, een volle body en het soort rijkdom dat u doet denken aan een espresso van hoge kwaliteit — dit zijn allemaal kenmerken van moka koffie. Het geheim van een echt geweldig kopje moka koffie zit hem in het leren kiezen van de beste koffie voor in uw moka koffiepot.
Liefhebbers van Italiaanse koffie weten dat u niet helemaal naar Italië hoeft te reizen om van een heerlijk geurend kopje koffie te genieten. In feite kunt u thuis een heerlijk kopje bereiden: alles wat u nodig heeft is een moka koffiepot! Moka koffiepotten zijn functioneel, compact en stijlvol, maar vereisen wel het juiste soort koffie. Om de beste smaken en aroma’s te krijgen, moet u een koffiesoort uitzoeken die geschikt is voor deze zetmethode. Hoe vindt u de juiste moka koffie, vraagt u? U kunt kiezen uit talloze opties, afhankelijk van het soort smaken dat u zoekt.
Traditioneel worden moka koffiepotten gecombineerd met Italiaanse koffiemelanges. Deze zijn meestal dark-roasted, vrij fijn gemalen en bestaan uit 100% arabica of een combinatie van arabica en robusta. Dit resulteert in het soort smaaktonen waar Italiaanse koffie beroemd om is: u krijgt een scherp, intens kopje koffie met een vleugje bitterheid. De laatste tijd experimenteren steeds meer koffieliefhebbers echter met koffiesoorten met een medium tot licht roosterprofiel en een gemiddelde tot grovere maling. Dit soort moka koffie smaakt subtieler, niet zo bitter en sterk zoals gewoonlijk.
Wat de smaak van uw koffie betreft, heeft u het helemaal zelf in de hand! U kunt kiezen voor verse koffiebonen, intense espresso koffie, voorgemalen koffie, specialty koffie, cafeïnevrije koffie of een lokaal gebrande koffiesoort. Naast het verkrijgen van traditionele Italiaanse smaken, kunnen moka koffiepotten ook gebruikt worden voor gedurfde zetexperimenten.
De lekkerste koffie ontstaat altijd door versgemalen bonen te gebruiken. De beste keuze voor elke eigenaar van een moka koffiepot is het kiezen van koffiebonen van goede kwaliteit en deze vlak voor de bereiding te malen. Maar hoe kiest u de juiste bonen? Nou, er zijn talloze opties beschikbaar, afhankelijk van het soort smaken dat u lekker vindt:
Dark-roasted koffiebonen. Koffiebonen met een donker roosterprofiel geven uw drankje wat extra bitterheid, scherpte en intensiteit. Als u besluit om dark-roasted bonen te proberen, maal ze dan grover en gebruik minder water dan u normaal zou doen. Hierdoor zullen de bonen hun fijnste smaken en aroma’s sneller vrijgeven.
Medium- tot light-roasted koffiebonen. Als u bonen met een medium tot licht roosterprofiel gebruikt, krijgt u een subtieler, gevarieerder kopje koffie. Houd er wel rekening mee dat light-roasted bonen hun smaken langzamer vrijgeven, dus we raden aan om ze fijner te malen en het onderste gedeelte van uw moka koffiepot tot aan het veiligheidsklepje met water te vullen.
Mensen die op zoek zijn naar rijke, decadent zoete smaaktonen, moeten de koffiesoorten uit het Caprisette assortiment van Coffee Friend eens proberen. Deze soorten worden gekenmerkt door een natuurlijke zoetheid, wat veel mensen zoeken in moka koffie. Liefhebbers van unieke, levendige smaken moeten onze selectie specialty koffie van Black Crow White Pigeon eens bekijken (kies de koffiesoorten die geschikt zijn voor de espresso-zetmethode). Ze hebben een bijzonder intense smaak, waardoor ze zeer geschikt zijn voor traditionele Italiaanse dranken.
Misschien hoort u mensen hun moka koffiepotten ‘espresso machines’ noemen. Waarom doen ze dat, vraagt u zich af? Het antwoord heeft te maken met zowel het zetproces als de drank zelf. De koffie/water-verhouding die voor moka koffiepotten gebruikt wordt, is vergelijkbaar met de verhouding die gebruikt wordt bij het zetten van espresso, en het resultaat is een rijke, intense, espresso-achtige drank. Er moet wel gezegd worden dat koffie uit een moka koffiepot verschilt van espresso: dit komt voornamelijk doordat de zetdruk in een moka koffiepot lager is dan die van espresso machines. Als u op zoek bent naar de juiste koffie voor uw moka koffiepot, zult u echter niet de fout ingaan met koffie die geschikt is voor de espresso-zetmethode.
Espressokoffie wordt meestal gekenmerkt door een donker roosterprofiel, waardoor de smaken snel vrijkomen. Wanneer u dit soort koffie in een moka koffiepot bereidt, kunt u genieten van de traditionele tonen van Italiaanse koffie: uw kopje koffie zal rijk, pittig, aangenaam bitter en net zo opvallend als Italië zelf zijn!
We hebben al vastgesteld dat de beste keuze voor traditionele moka koffie in Italiaanse stijl een dark-roasted espresso melange is. De laatste tijd experimenteren liefhebbers van moka koffiepotten echter ook met specialty koffie en light-roasted koffiesoorten. En deze stellen zeker niet teleur. Specialty moka koffie is meestal subtieler, delicater, zeer geurig, gevuld met talloze verschillende smaken, en niet zo bitter. Afhankelijk van de smaak van uw koffiebonen kan uw kopje koffie ook fruitig en heerlijk zuur zijn. Als u light-roasted bonen gebruikt, houd er dan rekening mee dat deze hun smaaktonen niet zo snel vrijgeven als dark-roasted koffie. Als u bonen met een licht roosterprofiel gaat gebruiken voor uw moka koffie, zorg er dan voor dat u deze fijner maalt en vul het onderste gedeelte van de pot met meer water om de verborgen smaken van uw koffie beter tot hun recht te laten komen.
Ons assortiment Black Crow White Pigeon specialty koffie is perfect voor echte koffiekenners die op zoek zijn naar bijzondere, exotische smaaktonen. Kies uit koffiesoorten die geschikt zijn voor de espresso-zetmethode en bereid u voor op unieke smaken en onvergetelijke aroma’s!
Moka koffiepotten hebben gemalen koffie nodig. Laten we nogmaals benadrukken dat de beste resultaten altijd worden verkregen met koffiebonen die vlak voor de bereiding worden gemalen. Als u echter vaak haast heeft, of als u thuis geen koffiemolen heeft staan, kunt u ook gemalen koffie gebruiken. Zolang het de juiste soort is, kunt u met voorgemalen koffie hoe dan ook genieten van heerlijke smaken. Wat voor soort gemalen koffie is geschikt voor een moka koffiepot, vraagt u zich af? Nou, de grootte van de maling is hier het belangrijkst. Een goede moka koffie wordt gekenmerkt door een gemiddelde tot grovere maling. Als uw koffie te fijn gemalen is, zal het de waterstroom vertragen, wat resulteert in te veel bitterheid. Als u daarentegen medium gemalen koffie gebruikt, krijgt u een rijk, romig, heerlijk intens kopje.
Als u geïnteresseerd bent in voorgemalen koffie, neem dan eens een kijkje bij het Caprisette assortiment en de Black Crow White Pigeon lijn met specialty koffiesoorten. Het Bialetti assortiment voorgemalen koffie verdient ook een aparte vermelding: deze melanges zijn gemaakt met moka koffiepotten in gedachten, dus de maalgraad van deze koffiesoorten is gegarandeerd precies goed.
Als u cafeïnevrije koffie verkiest, kunt u thuis ook genieten van een heerlijk kopje moka koffie in Italiaanse stijl! Ons assortiment omvat een breed aanbod aan cafeïnevrije koffie van topkwaliteit, met zowel bonen als voorgemalen koffie. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u uw cafeïnevrije bonen vers malen of kiezen voor een koffiesoort die al voor u gemalen is. Vergeet ook het roosterprofiel niet: dark-roasted cafeïnevrije koffie zorgt voor een intense smaak die typisch is voor traditionele Italiaanse koffie, terwijl light-roasted koffie uw cafeïnevrije kopje subtieler en geuriger maakt.
Eigenaars van een moka koffiepot die van cafeïnevrije koffie houden, zouden de favorieten van onze klanten eens moeten proberen: dit zijn Caprisette Lullaby Decaf en de specialty Black Crow White Pigeon Colombia Decaf. Welke soort u ook kiest, u zult zeker niet teleurgesteld zijn!
Bent u een van die mensen die altijd graag experimenteert en iets nieuws ontdekt? Dan zult u zeker een kijkje willen nemen bij onze koffie cadeau en proefpakketten die uit verschillende soorten bestaan. U weet al hoe universeel een moka koffiepot is, wat betekent dat u met een koffie set met 3 of 4 melanges het hele assortiment smaken kunt ontdekken dat deze koffiezettool te bieden heeft. Er zijn ook sets voor mensen die trouw blijven aan één melange: u kunt een set kopen met maar liefst acht zakjes van uw favoriete koffie erin. Vergeet alleen niet dat dezelfde criteria met betrekking tot het roosterprofiel en de maalgraad nog steeds van toepassing zijn!
100% arabica, 100% robusta, of misschien een melange van beide: welke optie moeten eigenaars van een moka koffiepot kiezen? Als u van traditionele Italiaanse smaken houdt, kunt u het beste kiezen voor 100% arabica, of een melange van arabica en robusta, gekenmerkt door een donkerder roosterprofiel en een fijnere maling. Houd er wel rekening mee dat 100% arabica de neiging heeft om gekenmerkt te worden door uitgesproken fruitigheid, dus denk goed na over de smaken die u zoekt. Als u van koffie met een zuurtje houdt, zoek dan naar arabica met fruittonen of bessen. Als u daarentegen niet van te veel zuur houdt, kies dan koffie met meer zoete smaaktonen.
100% robusta ziet u maar zelden op de markt. Door de ongebruikelijke smaak en het hoge cafeïnegehalte wordt robusta meestal gemengd met arabica. Dit resulteert in een bijzonder evenwichtige smaak, die perfect is voor koffie in Italiaanse stijl. Een melange van arabica en robusta geeft uw drankje een vollere body, extra rijkdom en een heerlijk intense smaak. Italië is helemaal niet ver weg: in feite is het daar in uw kopje koffie!
Weet u nog steeds niet welke koffiesoort het beste is voor uw moka koffiepot? Bent u benieuwd naar de verschillende soorten koffie, hun smaken en de opties die u kunt kiezen? Neem gerust contact op met de adviseurs van Coffee Friend: zij beantwoorden graag al uw vragen.
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.