Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
De rijke CHiATO Espresso. Met een intensiteit van 8/10 zijn deze cups ontworpen voor kleine maar sterke kopjes koffie. De melange van arabica en robusta bonen in deze cups bevat subtiele tonen van pure chocolade, noten en pruimen, en u ervaart een aangename zoetheid in de nasmaak.
De uitgebalanceerde en romige CHiATO Lungo. Als u graag wat langer van uw koffie wilt genieten, zal u dol zijn op de CHiATO Lungo (intensiteit: 6/10). Het heeft een rijk aroma, is goed uitgebalanceerd en heeft een stevig crèmelaagje.
De klassieke CHiATO Cappuccino. Deze combinatie van rijke espresso en zacht, zoet melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van een klassieke Italiaanse cappuccino. De zoete, romige drank wordt gezet met behulp van twee cups: de koffiecup bevat een melange van arabica en robusta bonen, terwijl de melkcup gevuld is met magere melk en suiker.
De intense CHiATO Café au Lait. Deze goed uitgebalanceerde melange van intense koffie en zacht melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van dranken op basis van melk met wat “karakter”. De bereide drank heeft een aangename textuur waardoor u er keer op keer van zal genieten. U vindt een combinatie van rijke koffie en zachte melk in één enkele cup.
De zoet en zoute CHiATO Caramel Latte. Karamelachtig, romig, rijk en subtiel zoet... Het is gewoonweg onweerstaanbaar! Geniet van de combinatie van zoute karamel, rijke koffie en zoete melk.
De aangenaam zoete CHiATO Cocoa. Deze zachte, romige, zoete cacao is ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen die graag verwend worden. Ideaal om van te genieten op een kille avond, een koele middag, een lange weekendochtend of wanneer u zin heeft in iets zoets!
Irish cream smaak. Een kopje aromatische koffie met een slokje Irish cream... Kan het nog beter? Dat kan! Probeer deze twee dingen eens te combineren. Romig, zacht en verleidelijk — dat is onze Irish Cream koffie.
Hazelnoot smaak. Zoete smaaktonen van geroosterde hazelnoten in uw kopje? Ja, graag! Onze Hazelnoot koffie smaakt als een aromatisch drankje met een knapperig, met hazelnootcrème gevuld gebakje ernaast.
Karamel smaak. Met de aroma's van zoete, romige toffee en gesmolten suiker doet de CHiATO Karamel u denken aan een versgebakken lekkernij met karamelvulling. Het is aangenaam zoet, rijk en ongelooflijk aromatisch.
Amaretto smaak. CHiATO Amaretto biedt de nootachtige, zoete smaak van amarettolikeur. Dompel uzelf onder in een feest van smaken: gekenmerkt door de aroma's van amandelen, abrikozenpitten en vanille, past amaretto perfect bij koffie van de hoogste kwaliteit.
Crème brûlée smaak. De romige, rijke, aangenaam zoete CHiATO Crème Brûlée is ontstaan uit een combinatie van aromatische koffie en het klassieke Franse dessert, crème brûlée. Geniet ervan op zichzelf of maak er een uniek drankje mee: voeg gewoon uw favoriete melk toe en u bent klaar om te genieten van een crème brûlée latte macchiato!
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
De populairste nieuwe zettrend van dit moment is, grappig genoeg, cold brew koffie. Er is een groeiend aantal fans van cold brew dat van elke slok geniet, en deze koffie zelfs thuis maakt met behulp van innovatieve cold brew koffiezetapparaten. Hoewel zo’n kwaliteitsapparaat de bereiding van een heerlijk kopje cold brew absoluut een stuk eenvoudiger maakt, is het niet zo eenvoudig om de juiste koffie voor deze zetmethode te vinden. Welke koffiesoort is het beste? Moet u kiezen voor koffiebonen of voorgemalen koffie? Is het een goed idee om een bepaald recept te volgen, of kan u gewoon wat experimenteren? Kijk hieronder voor de antwoorden op deze vragen!
Laten we beginnen met één ding duidelijk te maken: cold brew koffie is niet uw gewone hete koffie die op een lagere temperatuur wordt geserveerd. Waar deze term eigenlijk naar verwijst, is een unieke zetmethode waarbij er koud water wordt gebruikt om de smaken die in uw koffiebonen verborgen zitten, te extraheren. Met behulp van een speciaal cold brew koffiezetapparaat kunt u heel eenvoudig een heerlijk, verfrissend drankje bereiden. Maar hoe zit het met de smaak? Wel, dit soort koffie heeft een hoger cafeïnegehalte, en is meestal rijker, zoeter en niet zo zuur.
Als het gaat om het kiezen van koffie voor uw cold brew koffiezetapparaat, zijn er geen strikte regels: het hangt allemaal af van uw persoonlijke smaak. Als u van klassieke koffie in Italiaanse stijl houdt, kunt u het beste kiezen voor een melange van arabica en robusta, maar als u een fan bent van bijzonder krachtige smaken, raden wij u aan om de specialty soorten eens te proberen. De enige koffiesoort die u beter niet kunt drinken, is dark roasted koffie met een zeer fijne maling. Waarom, vraagt u zich af? Nou, deze zetmethode is gebaseerd op het feit dat uw koffie en water lang in direct contact blijven, dus dark roasted koffie en fijn gemalen koffie zullen waarschijnlijk zorgen voor een kopje dat veel te scherp en bitter is.
Experimenteer gerust met verschillende smaken wanneer u op zoek bent naar uw eigen versie van de perfecte cold brew. Ons assortiment maakt zulke experimenten gemakkelijker: we hebben koffiebonen, specialty koffie, voorgemalen koffie, cafeïnevrije koffie en lokaal gebrande koffiebonen in de aanbieding. Kies gewoon de koffie die u lekker lijkt, en begin met koffiezetten!
Voor de fijnste cold brew smaken gebruikt u versgemalen koffiebonen. Cold brew koffie maker zijn zeer veelzijdig en geschikt voor een groot aantal verschillende koffiesoorten, dus laat u gewoon leiden door uw persoonlijke smaak. Light roasted bonen resulteren in een aangenaam zuur, fruitig kopje. Medium roasted koffie zorgt voor evenwichtige, heerlijk zoete smaken, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een kopje cold brew. Dark roasted koffiebonen geven een krachtige en intense smaak aan uw drankje, dus wie de voorkeur geeft aan subtielere smaken, kan deze beter vermijden.
Als u op zoek bent naar zoete, minder fruitige smaken, raden wij u aan om de medium roasted Caprisette koffiebonen eens te proberen. Liefhebbers van bijzonder levendige, smaakvolle cold brew koffie zullen waarschijnlijk meer genieten van de koffie uit onze Parallel en Black Crow White Pigeon reeksen.
Cold brew koffie is een populaire keuze bij ervaren koffiekenners. Dat is niet verwonderlijk: de koffie is over het algemeen vrij gedurfd en is zeker uniek qua smaakprofiel. Koud water helpt bij het ontwikkelen van complexe smaaktonen – en als u op zoek bent naar complexe smaken, dan is specialty coffee altijd de juiste keuze.
Wie op zoek is naar nieuwe ervaringen, moet eens rondkijken bij de specialty koffie in het Black Crow White Pigeon assortiment. Deze lijn is ontworpen om koffieliefhebbers kennis te laten maken met het volledige spectrum van koffiesmaken: van donkere, diepe, aardse smaaktonen tot lichte, subtiele aroma’s. Probeer voor een absoluut heerlijk cold brew kopje eens specialty koffie uit Afrika of Azië. Afrikaanse koffiesoorten zullen liefhebbers van verfrissende smaken betoveren met hints van bijvoorbeeld bessen, fruit, bloemen of zelfs thee. Aziatische koffiebonen zijn echter “zwaarder” en bitterder: ze hebben de neiging om smaaktonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn of hout op te roepen.
Hoewel de lekkerste cold brew altijd wordt verkregen met versgemalen bonen, is gemalen koffie ook een optie. Het enige wat u moet doen, is de koffie vinden die het beste bij uw persoonlijke smaak past! Houd er wel rekening mee dat koffiesoorten met een zeer fijne maling niet de juiste keuze zijn voor een cold brew koffiezetapparaat: bij deze zetmethode zal de koffie vrij lang in direct contact blijven met het water, dus fijne malingen kunnen uiteindelijk voor zeer bittere, scherpe smaken zorgen. Om teleurstelling te voorkomen en een heerlijk, uitgebalanceerd kopje koffie te garanderen, raden wij u aan voor koffie met een gemiddelde tot grovere maling te gaan.
Als u om wat voor reden dan ook cafeïne liever wilt vermijden, vraagt u zich waarschijnlijk af of de cold brew methode ook geschikt is voor cafeïnevrije koffie. We hebben goed nieuws: cafeïnevrije cold brew koffie is absoluut een optie. U hoeft niet eens iets anders te doen: haal gewoon wat cafeïnevrije koffie met het juiste roosterprofiel en de juiste maling, en gebruik dan uw koffiezetapparaat zoals u normaal zou doen.
Probeer voor een bijzonder heerlijke cafeïnevrije cold brew koffie de Caprisette Lullaby Decaf melange eens: deze wordt gekenmerkt door heerlijke tonen van cashewnoten, cacao en hout. De specialty Black Crow White Pigeon Colombia Decaf verdient ook een aparte vermelding, met tonen van chocolade en karamel die nog lekkerder worden gemaakt door een vleugje citrus.
Cold brew koffie is perfect geschikt voor de warmere maanden van het jaar, en de echte liefhebbers van cold brew drinken er in de zomer het ene kopje na het andere van. Een standaard verpakking met 250 gram koffiebonen gaat dan ook zelden lang mee. Om ervoor te zorgen dat u nooit onverwacht zonder koffie komt te zitten, kunt u onze selectie koffie cadeau en proefpakketten eens bekijken. Sommige bevatten meerdere verpakkingen van dezelfde soort, terwijl andere uit verschillende koffiesoorten bestaan. Als u op zoek bent naar de juiste cold brew koffie set, houd dan dezelfde basisrichtlijnen in gedachten: let op het roosterprofiel, de maalgraad en natuurlijk de smaak.
Nog iets dat we moeten bespreken is of u voor arabica of robusta bonen moet gaan als u op zoek bent naar de lekkerste cold brew koffie. Arabica koffiebonen staan bekend om hun zoete, subtiele smaken. Ze zijn over het algemeen fruitig en bijzonder geurig. Dus als u uw cold brew het liefst licht, zoet en betoverend aromatisch drinkt, zijn arabica bonen beslist de beste keuze.
In tegenstelling tot arabica wordt robusta vaak gekenmerkt door intense, bittere, aardse smaken. Door de sterke smaak en het hogere cafeïnegehalte wordt deze koffiesoort zelden alleen verkocht. U zult veel vaker robusta gemengd met arabica zien, wat goed nieuws is voor fans van cold brew koffie, omdat arabica en robusta melanges zeer geschikt zijn voor deze zetmethode. Ze helpen bij het verkrijgen van de juiste balans tussen zoetheid en intensiteit, en zijn een geweldige keuze voor degenen die graag experimenteren.
Hebben we uw vragen nog niet beantwoord? Misschien wilt u meer weten over andere soorten koffie? Neem gerust contact op met onze adviseurs: zij delen hun kennis graag met u, en wijzen u in de juiste richting.
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.