Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
Als u thuis al een volautomaat koffiemachine heeft of overweegt om er een te kopen, kent u waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van dit apparaat: zoals de naam al zegt, maalt het koffiebonen vers voor elk kopje dat u zet. Het kiezen van de juiste koffiebonen voor uw volautomaat machine kan echter een lastige taak zijn: er zijn namelijk zoveel mogelijkheden! Dus waar moet u op letten als u op zoek bent naar de beste koffiebonen die er zijn? Welke koffiesoort past bij een volautomaat machine? We proberen deze vragen hieronder te beantwoorden.
We beginnen met te zeggen dat de beste koffie voor een volautomaat gemaakt is voor de espresso zetmethode. Bij het zetten van koffie gebruiken deze apparaten de druk die typisch is voor het zetten van espresso (ongeveer 9-19 bar). Wat volautomaat koffiemachines echter extra speciaal maakt, is het feit dat ze de koffiebonen vers malen voor elk kopje koffie, en om het nog indrukwekkender te maken, doen ze dat automatisch.
Een volautomaat machine doet het zware werk voor u: u hoeft alleen maar de juiste koffiebonen te kiezen. Begin met het zoeken naar espresso-compatibele specialty, cafeïnevrije of misschien wel voorgemalen koffiesoorten. Deze laatste kan ook een geweldige keuze zijn, als uw koffiemachine geschikt is voor dit soort koffie.
De lekkerste koffie wordt altijd gezet met versgemalen koffiebonen. Dat is wat volautomaat machines zo geweldig maakt: ze malen uw koffiebonen helemaal zelf en serveren u in een handomdraai een heerlijk kopje koffie. Maar hoe vindt u de beste koffiebonen voor een volautomaat machine?
Als het op smaak aankomt, is er maar één oplossing: u moet zoveel mogelijk koffie proberen, of het nu arabica, robusta of een melange van beide is. De beste koffiebonen zijn de bonen die het best bij uw persoonlijke smaak passen! Maar de smaak is slechts een onderdeel – uw koffiebonen moeten ook geschikt zijn voor volautomaat koffiemachines. Er zijn een paar aspecten waar u rekening mee moet houden wanneer u op zoek gaat naar de juiste koffiebonen: in principe draait het allemaal om de zetmethode en het roosterprofiel. We zullen eens kijken!
Ga op zoek naar het woord ‘espresso’. Een goede start om gericht op zoek te gaan is door op de verpakking of in de online beschrijving van de koffiebonen die u op het oog heeft, te zoeken naar het woord ‘espresso’. Geen fan van espresso? Geen nood: deze koffiesoort is niet uitsluitend ontworpen voor het espresso recept. Het enige wat dit woord aangeeft, is dat de koffie gebrand is op een manier die geschikt is voor de espresso zetmethode.
Zoek naar een afbeelding van een koffiemachine. In plaats van het woord ‘espresso’ kan op sommige koffiezakken een afbeelding van een koffiemachine staan. Dit geeft ook aan dat de koffie zeer geschikt is voor een volautomaat apparaat.
Medium tot dark roasted. Wordt espresso niet vermeld en staat er ook geen koffiemachine afgebeeld op de verpakking van uw koffie? Als dat het geval is, gebruik dan het roosterprofiel als richtlijn. Volautomaat machines vereisen over het algemeen medium tot dark roasted koffie. Waarom, vraagt u zich af? Een lichter roosterprofiel zorgt ervoor dat de koffiesmaken vrij langzaam geabsorbeerd worden, terwijl een donker roosterprofiel sneller de heerlijkheden vrijgeeft die erin verborgen zitten. De zetmethode voor espresso verloopt bijzonder snel, dus koffie met een lichter roosterprofiel heeft dan misschien niet voldoende tijd om zijn beste eigenschappen te onthullen, en het resulterende kopje zal waarschijnlijk vrij smaakloos of te zuur zijn.
Omniroast koffie. Omniroasting wordt de laatste tijd steeds populairder. Dit woord verwijst naar een roosterprofiel dat geschikt is voor alle zetmethodes, inclusief volautomaat koffiemachines.
Wie op zoek is naar het juiste roosterprofiel, moet eens kijken naar de Caprisette koffielijn van Coffee Friend zelf. Deze serie koffie is gemaakt met de eigenaars van volautomatische koffiemachine in gedachten en is gebrand op een manier die de fijnste smaken en aroma’s helpt te onthullen.
Espresso koffie voor volautomaat: Wat moet u weten?
We hebben al gezegd dat het woord ‘espresso’ in de koffiewereld verwijst naar zowel het klassieke recept als de unieke zetmethode. Bij espresso koffie draait het allemaal om dat laatste. Met behulp van de espresso methode kunnen volautomatische koffiemachines u talloze op espresso gebaseerde dranken serveren: van americano tot latte.
Of u nu een liefhebber bent van het espresso recept of niet, vergeet niet dat espresso koffiebonen altijd de beste keuze zijn voor een volautomaat apparaat. Ze zijn meestal dark roasted, wat perfect is voor de snelle espresso zettechniek.
Veel mensen zijn er nog steeds van overtuigd dat volautomatische koffiemachines het meest geschikt zijn voor 100% arabica bonen of arabica en robusta melanges, waardoor specialty koffie vaak over het hoofd wordt gezien door de eigenaars van dit soort koffiezetapparaat. Dit is echter niet noodzakelijk de waarheid. Bent u benieuwd waarom?
Ten eerste is het afhankelijk van welke soort koffie u gaat zetten. Houdt u van espresso, of geeft u de voorkeur aan dranken op basis van melk? Uw persoonlijke smaak is ook bepalend: specialty koffie wordt meestal gekenmerkt door een goed uitgebalanceerde zuurtegraad en een bijzonder rijke smaak, terwijl koffiemelanges meestal subtieler en delicater zijn.
Als de specialty koffie die u zoekt gebrand is op een manier die zeer geschikt is voor de espresso methode, kunt u deze zeker gebruiken voor uw volautomaat machine. Er zijn veel van dit soort koffiesoorten beschikbaar in het assortiment specialty koffie van Black Crow White Pigeon, het eigen specialty koffiemerk van Coffee Friend. Een andere geweldige optie is de Parallel koffielijn met melanges van single-origin. Deze is perfect voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar de smaken die typerend zijn voor de verschillende koffieregio’s: kies “Parallel 12” voor een voorproefje van Afrika, ga voor “Parallel 17” als Azië intrigerend klinkt, of probeer “Parallel 36” om te ontdekken wat koffie uit Noord- en Zuid-Amerika te bieden heeft.
Zolang de koffie het juiste roosterprofiel heeft, kan specialty koffie u kennis laten maken met een heleboel unieke smaken wanneer deze in een volautomatische koffiemachine wordt gezet. Specialty koffiesoorten zijn meestal bijzonder smaakvol en heerlijk zuur. De zuurtegraad waar we het hier over hebben kan ook worden omschreven als fruitigheid, of een combinatie van zure en zoete tonen die vaak ook in goede wijnen worden waargenomen. Koffiemelanges zijn daarentegen meestal subtieler en evenwichtiger: hoewel ze de levendige smaaktonen van specialty koffie missen, is hun subtiliteit zeer geschikt voor een kopje koffie op basis van melk. Specialty bonen zullen daarentegen eerder in de smaak vallen bij liefhebbers van espresso.
Hoewel volautomaat koffiemachines bekend staan om hun vermogen om koffiebonen vers te malen, bieden sommige ook de mogelijkheid om gemalen koffie te gebruiken (degenen die dat doen zijn uitgerust met een speciaal vakje voor gemalen koffie). Als dit interessant klinkt, kunt u gemalen koffie zeker eens proberen – zorg er wel voor dat u medium tot dark roasted koffie kiest.
De juiste maalgraad is natuurlijk ook belangrijk. Niet alle gemalen koffiesoorten op de markt zijn geschikt voor volautomaat apparaten: te fijn gemalen koffiesoorten kunnen verstoppingen veroorzaken, terwijl grof gemalen koffiesoorten kunnen resulteren in waterige, slappe koffie. Houd gewoon de criteria die we eerder hebben besproken in gedachten: uw beste gok is voorgemalen koffie die geschikt is voor de espresso-zetmethode, wat een gemiddelde tot fijne maling betekent.
Cafeïnevrije koffie is een geweldige keuze voor mensen die van de smaak van koffie houden, maar om wat voor reden dan ook geen cafeïne kunnen of willen consumeren. Dezelfde criteria gelden voor zowel gewone koffiebonen als cafeïnevrije varianten: zoek naar het woord ‘espresso’ en houd rekening met het roosterprofiel.
Er is nog een extra criterium dat belangrijk is. We hebben het over de decafeïneringsmethode. Uw kunt het best kiezen voor koffie waarbij dit duidelijk op de verpakking of in de beschrijving in de e-shop staat aangegeven. Zoek naar natuurlijke decafeïneringsmethoden, zoals CO2-decafeïnering of het Zwitsers Waterproces. U kunt ook de bestsellers van Coffee Friend eens proberen: dat zijn Caprisette Lullaby Decaf en de specialty Black Crow White Pigeon Colombia Decaf.
Om de beste koffiebonen te vinden, is versheid een van de belangrijkste criteria. Maar hoe weet u hoe vers uw koffie is? Het kan niet misgaan met lokaal gebrande koffie: u krijgt niet alleen de fijnste smaken, maar u steunt ook nog eens lokale bedrijven! De regel hier is simpel: hoe korter de toeleveringsketen, hoe verser de koffie. Als u graag lokaal gebrande koffiebonen wilt proberen, zorg er dan voor dat u dezelfde criteria in gedachten houdt. Als u bonen met het juiste roosterprofiel kiest, kan lokaal gebrande koffie heel nieuwe ontdekkingen opleveren voor uw smaakpapillen.
Bent u een van die mensen die zich gaan vervelen als ze dag na dag dezelfde koffie drinken? Dan hebben wij een oplossing voor u: waarom probeert u de koffie cadeau en proefpakketten niet eens? Ze bevatten verschillende koffiesoorten, waardoor u talloze smaken kunt ontdekken. Als u op zoek bent naar iets extra speciaals, kijk dan eens naar de Caprisette koffie sets die speciaal ontworpen zijn voor volautomaat apparaten. Caprisette is door ons hier bij Coffee Friend ontwikkeld en is ons best verkopende assortiment, geschikt voor zowel zwarte koffie als romige dranken op basis van melk. Trouwens, nu we het toch over koffie sets hebben: wist u dat sommige volautomaat machines uitgerust zijn met twee bonenreservoirs, terwijl andere ook twee aparte koffiemolens hebben? Met zo’n apparaat kunt u uzelf verwennen met verschillende smaken, het ene kopje na het andere!
Veel mensen vragen ons of ze robusta of arabica koffiebonen moeten kiezen voor hun volautomaat machine. Om u de waarheid te zeggen: 100% robusta komt u zelden tegen op de markt. Door het ongebruikelijke smaakprofiel en hoge cafeïnegehalte zult u deze eerder gemengd met arabica tegenkomen. De arabica en robusta melanges zijn goed uitgebalanceerd en zeer geschikt voor koffiesoorten op basis van melk, en zijn een populaire keuze onder degenen die een volautomaat machine bezitten. Koffiekenners zeggen vaak dat de toevoeging van robusta een vollere koffiesmaak oplevert, wat betekent dat de koffie dikker is en een steviger crèmelaagje heeft. Wanneer robusta met arabica gemengd wordt, voegt het ook een vleugje bitterheid toe, die goed samengaat met de zuurtegraad van arabicabonen.
Vergeleken met arabica en robusta melanges is 100% arabica geuriger, smaakvoller en fruitiger. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak kunt u arabica koffiebonen gebruiken bij het bereiden van elke drank met behulp van uw volautomatische koffiemachine, of het nu espresso, gewone zwarte koffie of uw favoriete drank op basis van melk is. Als 100% arabica u aanspreekt, let dan op het smaakprofiel van de koffie die u wilt proberen: liefhebbers van een zuurtje moeten op zoek gaan naar tonen van fruit of bessen, terwijl anderen eerder de voorkeur moeten geven aan tonen van karamel of chocolade.
Nieuwsgierig om meer te weten te komen over koffie van andere soorten en smaken? Neem gerust contact op met onze adviseurs: zij staan altijd klaar om u te helpen.
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.