Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
Liefhebbers van kwaliteitskoffie zien het zetproces als een uniek ritueel dat zowel kennis als vaardigheid vereist. Met de juiste vaardigheden en een goede halfautomatische (espresso) koffiemachine kunt u de lekkerste espresso’s zetten die u ooit geproefd heeft. Kennis is zeker nodig bij het kiezen van de juiste koffie voor de smaakervaring die u zoekt. Op weg naar het perfecte kopje moet u weten welk type koffiebonen, of koffie in het algemeen, het meest geschikt is voor uw espresso machine. Hoe kunt u het verschil zien tussen kwaliteitskoffie en koffie van mindere kwaliteit? Gelukkig hebben we een aantal tips waarmee u vol vertrouwen aan uw smaakavontuur kunt beginnen. Lees verder om precies te weten te komen wat u moet weten om de juiste koffie voor een espresso machine te kiezen (en te zetten, natuurlijk!).
Elke eigenaar van een espresso machine zal u vertellen dat dit soort apparaat een bepaald soort koffie vereist. Het draait hier allemaal om het woord “espresso”. Espresso machines zijn ontworpen voor de espresso zetmethode, dus u kunt het beste koffie kiezen die geschikt is voor dit type zetmethode. Authentieke espresso in Italiaanse stijl vormt de kern van elk zetapparaat van dit type: als u eenmaal doorheeft hoe u een echte espresso zet, heeft u een heleboel recepten en smaakexperimenten ter beschikking. Of u nu op zoek bent naar creatieve vrijheid of een heerlijk shot pure espresso, wij raden u aan om versgemalen bonen te kiezen (de meest geurige resultaten worden altijd verkregen met bonen die vlak voor de bereiding worden gemalen! U heeft in ieder geval gemalen koffie nodig om het portafilter mee te vullen. U kunt verschillende soorten koffie gebruiken, of het nu koffiebonen, specialty koffie, cafeïnevrije koffie of koffie van uw plaatselijke koffiebrander is. Zolang de koffie geschikt is voor de espresso zetmethode, zult u zeker niet teleurgesteld zijn!
Een heerlijk kopje koffie zetten met behulp van een espresso machine kost iets meer moeite dan normaal: u moet de basisregels voor het zetten onder de knie krijgen, de juiste maalgraad ontdekken, leren hoe u uw gemalen koffie goed aandrukt… Hoewel dit proces precies is wat echte koffiekenners willen, begint de reis naar de perfecte espresso altijd met het kiezen van de juiste koffiebonen. Voor de beste resultaten moet u altijd op zoek gaan naar de meest verse koffie, en daarom raden wij aan om uw bonen vlak voor de bereiding vers te malen. Een consistente maling van precies de juiste grootte is net zo belangrijk: als u de bonen te fijn maalt, zal dit de waterstroom belemmeren, terwijl een te grove maling hoogstwaarschijnlijk zal resulteren in een te waterige kopje koffie. Als u van plan bent om een espresso machine te kopen, is het een zeer goed idee om er ook een koffiemolen bij te nemen. Zo heeft u de juiste maling zelf in handen.
Welke koffiebonen moet u kiezen, vraagt u zich af? Om te voorkomen dat u verdwaalt in het grote aanbod aan koffiesoorten, zijn hier een paar criteria waar u rekening mee moet houden:
Ga op zoek naar het woord ‘espresso’. Het zal u niet verbazen dat u bij het kiezen van de juiste koffie voor uw espresso machine moet zoeken naar het woord “espresso”. U vindt het op de verpakking, in de naam van de juiste koffie, of in de beschrijving in de e-shop.
Roosterprofiel. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het rooterprofiel van uw koffiebonen. Voor espresso machines kunt u het best kiezen voor medium tot dark roasted bonen. Light roasted koffie is meer geschikt voor filterkoffiezetapparaten: hun smaken komen over het algemeen langzamer vrij, waardoor er een langere zettijd nodig is — en het zetten van een espresso gaat altijd snel. Als u bonen met een lichter roosterprofiel in uw espresso machine probeert te gebruiken, is het heel goed mogelijk dat u een smaakloos en veel te zuur kopje koffie krijgt.
Om het keuzeproces te vergemakkelijken, kunt u een kijkje nemen in het assortiment van Coffee Friend. De Caprisette koffielijn is geschikt voor verschillende smaken (ook voor liefhebbers van dranken op basis van melk), terwijl de exclusieve koffie van Parallel en Black Crow White Pigeon boordevol unieke aroma’s zitten, waardoor ze perfect zijn voor degenen die graag experimenteren en nieuwe smaken ontdekken.
Op het gebied van koffie heeft het woord “espresso” vele betekenissen, waaronder de drank zelf en de techniek waarmee deze wordt gezet. Zowel koffie voor de espresso methode als het zetritueel zelf zijn onmisbare onderdelen van de moderne koffiecultuur. De twee zijn vrijwel onafscheidelijk: de nauwe band tussen beide resulteert in de fijnste smaken, het grootste genot en de meest waardevolle tradities. Een espresso machine van goede kwaliteit kan u helpen om smaken te ontdekken die met geen enkele andere zetmethode te verkrijgen zijn.
Hoewel halfautomatische apparaten ontworpen zijn voor het zetten van espresso, moet u niet vergeten dat dit recept ook als basis dient voor een heleboel andere dranken, op basis van melk, op smaak gebracht met uw favoriete siroop, enz. Het kiezen van de juiste bonen en het beheersen van de techniek om espresso te zetten is waar de reis van elke uitstekende thuisbarista mee begint: als u dat eenmaal onder de knie heeft, kunt u uw familieleden en vrienden een aantal heerlijke koffiecreaties aanbieden.
Hoewel dark roasted koffiemelanges inderdaad een uitstekende keuze zijn voor alle bezitters van een espresso machine, verdient specialty coffee ook een aparte vermelding. Specialty koffiesoorten hebben de hoogste kwaliteit en kunnen voldoen aan de behoeften van de meest kieskeurige fijnproevers. Om de juiste specialty koffie voor uw espresso machine te vinden, moet u rekening houden met de volgende criteria:
Roosterprofiel. Eigenaars van een espresso machine doen er goed aan om bij het ontdekken van de vele specialty koffiesoorten op de markt speciale aandacht te besteden aan het roosterprofiel en de aanbevolen zetmethodes. Zoals hierboven al is besproken, kan het kiezen van een lichter roosterprofiel resulteren in een te zuur en minder rijk kopje, en daarom kiest u het best voor medium tot dark roasted koffie.
Persoonlijke smaak. In tegenstelling tot koffiemelanges, die over het algemeen veel evenwichtiger zijn, wordt specialty koffie vaak gekenmerkt door gedurfde, exotische smaaktonen. Als u een liefhebber bent van espresso of gewone zwarte koffie, zullen beide opties in de smaak vallen, maar degenen die de voorkeur geven aan dranken op basis van melk, zullen de melanges waarschijnlijk een betere keuze vinden.
Als u graag eens specialty koffie wilt proberen, raden we u aan om eens te kijken naar de koffiesoorten in het assortiment specialty koffie van Coffee Friends eigen Black Crow White Pigeon. De meeste hebben een roosterprofiel dat geschikt is voor espresso machines. De Parallel single-origin koffiemelanges verdienen ook zeker een kijkje. Deze melanges zijn ontworpen om koffieliefhebbers kennis te laten maken met de typische smaken van de belangrijkste koffieregio’s en worden aangeboden in drie verschillende soorten: “Parallel 12” vertegenwoordigt het Afrikaanse continent, ‘Parallel 17’ draait om de smaken van Azië, terwijl ‘Parallel 36’ de smaak van Noord- en Zuid-Amerika weerspiegelt.
Zelfs als u uiteindelijk koffiebonen kiest die op de juiste manier gebrand zijn, kunnen de smaak en textuur van uw espresso worden aangetast door de verkeerde maalgraad. Voor het zetten van espresso is koffie met een bijzonder fijne maling nodig. Het moet u aan suiker of zout doen denken: met deze maling kan het water gemakkelijk door de dikke laag gemalen koffie heendringen, waardoor er rijke smaken en intense aroma’s ontstaan. Let er echter wel op dat u uw koffie niet te fijn maalt: als u dat doet, kunt u een bijzonder bitter kopje krijgen omdat het water er te langzaam doorstroomt. Aan de andere kant zal een te grove maling ervoor zorgen dat het water te snel stroomt, wat waarschijnlijk een slap, waterig kopje zal opleveren. Zorgen voor de juiste balans is hier absoluut essentieel: als dat eenmaal gebeurd is, ligt de ideale espresso binnen handbereik.
Wie geen zin heeft om de koffiebonen elke keer vers te malen, zal onze selectie gemalen koffie zeker waarderen. Dankzij innovatieve verpakkingstechnieken kan voorgemalen koffie zijn smaken en aroma’s nu veel langer behouden. Hermetisch afgesloten zakken beschermen de koffie tegen de effecten van lucht en vocht, zodat u kunt genieten van de voordelen van verse koffie zonder gedoe.
We hebben al vastgesteld dat versgemalen bonen superieur zijn, maar ze maken het zetproces wel wat langzamer. De bezige bijen onder u zullen blij zijn dat er iets bestaat dat ESE pads heet, ontworpen om het zetten van een kopje espresso veel gemakkelijker en sneller te maken. Koffiepods, ook wel ESE (Easy Serve Espresso) pads genoemd, zijn in feite speciale papieren zakjes met aangedrukte espresso koffie erin.
Ons assortiment weerspiegelt onze inspanningen om alle koffieliefhebbers tevreden te stellen, dus er zijn een heel aantal pads beschikbaar: van fijne tot rijkere smaken. Houd er wel rekening mee dat ESE pads alleen compatibel zijn met speciale ESE koffiemachines: om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt, bekijkt u de lijst met specificaties en kiest u een apparaat waarmee u koffie van dit type kunt gebruiken.
Cafeïnevrije koffie wordt de laatste tijd steeds populairder, met steeds meer soorten op de markt. Als u de indruk heeft dat cafeïnevrije koffie niet geschikt is voor de espresso zetmethode, dan kunnen wij u verzekeren dat u het volledig mis heeft. Het selecteren van de juiste cafeïnevrije koffie voor uw espresso machine is eigenlijk heel eenvoudig: u kunt dezelfde criteria aanhouden die u zou gebruiken bij het zoeken naar de beste koffiebonen. Om er zeker van te zijn dat alle smaken aanwezig zijn, kiest u cafeïnevrije koffiebonen met een gemiddeld tot donker roosterprofiel. Vergeet trouwens niet dat de lekkerste koffie altijd gezet wordt met versgemalen bonen!
Als u op zoek bent naar een bijzonder geurige, delicate koffiesoort, raden we u aan de Lullaby Decaf melange uit het eigen assortiment Caprisette koffie van Coffee Friend eens te proberen: deze melange combineert arabica en robusta koffiebonen van topkwaliteit uit Brazilië, Guatemala en India. Liefhebbers van zoetigheid kunnen genieten van de specialty Black Crow White Pigeon Colombia Decaf, met levendige smaaktonen van chocolade en karamel.
Wie niet graag vasthoudt aan één smaak, kan de koffie cadeau en proefpakketten eens proberen. Het assortiment van Coffee Friend heeft er meerdere, zodat u elke dag van een andere koffie kunt genieten als u daar zin in heeft! Als u uw favoriete soort al gevonden heeft en niet verder wilt experimenteren, heeft u ook geluk: we hebben talloze sets met één en dezelfde soort koffie. Leun achterover en ontspan — u zult nooit meer zonder koffie komen te zitten! Espresso sets zijn de perfecte optie voor eigenaars van een espresso machine die nog bezig zijn met het ontdekken van hun persoonlijke smaak. Pas dezelfde criteria toe die u zou gebruiken bij het selecteren van de juiste koffiebonen, en u zult niet teleurgesteld worden!
Veel mensen vragen ons welke soort koffiebonen het meest geschikt is voor een espresso machine: is het arabica of robusta? Wel, arabica bonen worden over het algemeen gekenmerkt door subtielere smaken en een lager cafeïnegehalte. Dit type koffie is vaak zoeter, fruitiger en een beetje zuurder. Het assortiment van Coffee Friend omvat talloze 100% arabica koffiesoorten, die zeer geschikt zijn voor zowel delicate espresso’s als heerlijke dranken op basis van melk. Houd wel rekening met de smaaktonen van uw arabica koffiebonen: kies gerust voor koffiebonen met een hogere of lagere zuurtegraad, afhankelijk van uw persoonlijke smaak.
100% robusta is zeldzaam op de markt: dit komt omdat het een bijzonder intense smaak heeft en een cafeïnegehalte dat twee keer zo hoog is als dat van arabica. Meestal zult u robusta gemengd met arabica tegenkomen: deze combinatie zorgt voor bijzonder evenwichtige smaken. Als u voor een mix van arabica en robusta gaat, zal uw drankje meer cafeïne bevatten. Het zal waarschijnlijk ook gekenmerkt worden door een lichte bitterheid. Arabica en robusta melanges zijn trouwens zeer geschikt voor koffie op basis van melk, omdat de drank dikker is, met een rijker crèmelaagje.
Werden uw vragen niet beantwoord? Misschien heeft u moeite met het kiezen tussen de verschillende soorten koffie? Onze adviseurs staan klaar om u te helpen ontdekken wat voor u de beste optie is!
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.