Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
De rijke CHiATO Espresso. Met een intensiteit van 8/10 zijn deze cups ontworpen voor kleine maar sterke kopjes koffie. De melange van arabica en robusta bonen in deze cups bevat subtiele tonen van pure chocolade, noten en pruimen, en u ervaart een aangename zoetheid in de nasmaak.
De uitgebalanceerde en romige CHiATO Lungo. Als u graag wat langer van uw koffie wilt genieten, zal u dol zijn op de CHiATO Lungo (intensiteit: 6/10). Het heeft een rijk aroma, is goed uitgebalanceerd en heeft een stevig crèmelaagje.
De klassieke CHiATO Cappuccino. Deze combinatie van rijke espresso en zacht, zoet melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van een klassieke Italiaanse cappuccino. De zoete, romige drank wordt gezet met behulp van twee cups: de koffiecup bevat een melange van arabica en robusta bonen, terwijl de melkcup gevuld is met magere melk en suiker.
De intense CHiATO Café au Lait. Deze goed uitgebalanceerde melange van intense koffie en zacht melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van dranken op basis van melk met wat “karakter”. De bereide drank heeft een aangename textuur waardoor u er keer op keer van zal genieten. U vindt een combinatie van rijke koffie en zachte melk in één enkele cup.
De zoet en zoute CHiATO Caramel Latte. Karamelachtig, romig, rijk en subtiel zoet... Het is gewoonweg onweerstaanbaar! Geniet van de combinatie van zoute karamel, rijke koffie en zoete melk.
De aangenaam zoete CHiATO Cocoa. Deze zachte, romige, zoete cacao is ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen die graag verwend worden. Ideaal om van te genieten op een kille avond, een koele middag, een lange weekendochtend of wanneer u zin heeft in iets zoets!
Irish cream smaak. Een kopje aromatische koffie met een slokje Irish cream... Kan het nog beter? Dat kan! Probeer deze twee dingen eens te combineren. Romig, zacht en verleidelijk — dat is onze Irish Cream koffie.
Hazelnoot smaak. Zoete smaaktonen van geroosterde hazelnoten in uw kopje? Ja, graag! Onze Hazelnoot koffie smaakt als een aromatisch drankje met een knapperig, met hazelnootcrème gevuld gebakje ernaast.
Karamel smaak. Met de aroma's van zoete, romige toffee en gesmolten suiker doet de CHiATO Karamel u denken aan een versgebakken lekkernij met karamelvulling. Het is aangenaam zoet, rijk en ongelooflijk aromatisch.
Amaretto smaak. CHiATO Amaretto biedt de nootachtige, zoete smaak van amarettolikeur. Dompel uzelf onder in een feest van smaken: gekenmerkt door de aroma's van amandelen, abrikozenpitten en vanille, past amaretto perfect bij koffie van de hoogste kwaliteit.
Crème brûlée smaak. De romige, rijke, aangenaam zoete CHiATO Crème Brûlée is ontstaan uit een combinatie van aromatische koffie en het klassieke Franse dessert, crème brûlée. Geniet ervan op zichzelf of maak er een uniek drankje mee: voeg gewoon uw favoriete melk toe en u bent klaar om te genieten van een crème brûlée latte macchiato!
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
In de wereld van het koffiezetten zijn filterkoffiezetapparaten een echte klassieker die geliefd en gewaardeerd wordt door duizenden koffieliefhebbers. Dit is te danken aan de relatief eenvoudige manier waarop een dergelijk apparaat een kopje koffie van hoge kwaliteit zet. Eenvoud, betrouwbaarheid en functionaliteit zijn echter slechts een deel ervan. De echte ster is hier de koffie zelf. Wat maakt filterkoffie dan zo speciaal? Hoe kiest u de beste filterkoffie voor uw koffiezetapparaat? Wat is er nodig voor het verkrijgen van het perfecte kopje filterkoffie? U vindt de antwoorden op al deze vragen hieronder.
Degenen die ervaring hebben met filterkoffiezetapparaten weten heel goed dat het zetten van een echt heerlijk, verbazingwekkend geurig kopje koffie met behulp van deze apparaten enige tijd in beslag kan nemen. Afhankelijk van het koffiezetapparaat is het zetproces meestal na ongeveer 10-15 minuten klaar. Maar als u meerdere kopjes wilt zetten, is een langere zetduur zeker mogelijk.
Wanneer u een filterkoffiezetapparaat gebruikt, blijft uw koffie langer dan normaal in direct contact met water, en daarom is de keuze van de juiste koffie hierbij zo belangrijk. U wilt dat de fijnste smaken behouden blijven en glorieus in uw kopje worden onthuld. Bij het zoeken naar de beste filterkoffie die er is, moet u rekening houden met twee belangrijke aspecten: het roosterprofiel en de maalgraad. Eigenaars van een filterkoffiezetapparaat kunnen het beste kiezen voor medium tot light roasted koffie: dark roasted koffie heeft namelijk de neiging om zijn smaken tamelijk snel vrij te geven, wat kan resulteren in een bijzonder intens, sterk en bitter kopje bij gebruik van een filterapparaat. Simpel gezegd: hoe donkerder het roosterprofiel, hoe meer subtiele smaaknuances verloren kunnen gaan in het proces. Hetzelfde geldt voor de maalgraad: hoe fijner de maling, hoe sneller de smaken van uw koffie zullen worden onthuld. U kunt daarom het beste kiezen voor een gemiddelde tot grovere maling. Met deze twee criteria in gedachten vindt u gegarandeerd de juiste koffie voor uw filterkoffiezetapparaat in vrijwel elke categorie, of het nu gaat om koffiebonen, gemalen koffie, specialty koffie, cafeïnevrije koffie of lokaal gebrande koffiebonen. Het enige wat tussen u en heerlijke filterkoffie staat, is uw keuze!
Hoewel de meeste filterkoffiezetapparaten voorgemalen koffie vereisen, zijn er nu ook filterapparaten op de markt met ingebouwde koffiemolens. Dit is beslist goed nieuws, aangezien de lekkerste koffie altijd met versgemalen bonen wordt gezet. Degenen die in het bezit zijn van zo’n filterkoffiezetapparaat krijgen de kans om het beste te ervaren dat hun koffiebonen te bieden hebben. Maar voor welk soort bonen moet u dan kiezen?
Kies medium of light roasted bonen. Voor het perfecte kopje kiest u koffiebonen met een gemiddeld tot licht roosterprofiel. Op die manier behoudt u de smaken van de bonen, zoals de heerlijke zoetheid en lichte fruitigheid.
Lees de beschrijving zorgvuldig. Zolang u de beschrijving van uw koffie in acht neemt, kan het niet misgaan! De verpakking bevat meestal in de productbeschrijving informatie over de geschiktheid van de koffiebonen voor filterkoffiezetapparaten. Als u deze informatie echter niet kunt vinden, gebruik dan gewoon het roosterprofiel als richtlijn.
Geen zin in een lange zoektocht naar de perfecte kandidaat? Dan is de eigen Caprisette koffielijn van Coffee Friend altijd een goed idee! De koffiebonen van deze lijn zijn zeer geschikt voor de filterzetmethode en er zijn ook een aantal verschillende smaken waaruit u kunt kiezen. Om iets extra speciaals te ontdekken, kunt u de specialty koffie van ons assortiment bekijken. Klinken rijpe abrikozen, melkchocolade en karamel goed? Of gaat u liever voor de zoete smaak van honing?
De filterzetmethode staat bekend om het onthullen van de subtielste smaken die in uw koffie verborgen zitten, wat resulteert in een kopje koffie met een boterachtige, zijdezachte body en een bijzonder “zuivere” smaak. Als u op zoek bent naar iets echt unieks, bekijk dan onze selectie specialty koffie eens. Als de specialty coffee in een filterkoffiezetapparaat wordt gezet, zal deze nog rijker en smaakvoller worden. Echte kenners geloven terecht dat koffie van de hoogste kwaliteit langzaam gezet en gedronken moet worden, net zoals goede wijn!
Als u op zoek bent naar een heerlijke specialty koffie die geschikt is voor een filterkoffiezetapparaat, kijk dan eens naar de koffie uit het assortiment Black Crow White Pigeon. Deze bevat elke heerlijke smaak: van donkere, diepe, aardse smaaktonen tot lichte, subtiele aroma’s. Ontdek uw favoriet!
Een van de grootste voordelen van filterkoffiezetapparaten is het gemak en de eenvoud van het gebruik. Dit is te danken aan het feit dat de meeste apparaten gebruikmaken van voorgemalen koffie. U hoeft alleen maar het waterreservoir te vullen, het filter in de houder te plaatsen, wat gemalen koffie erin te doen en op een knop te drukken.
Hoewel het vrij eenvoudig is, vereist het verkrijgen van een echt heerlijk kopje toch enige vaardigheid en ervaring. Begin met het kiezen van gemalen koffie met een gemiddeld tot licht roosterprofiel. Onthoud: hoe lichter het roosterprofiel, hoe aangenamer en levendiger de smaak van uw filterkoffie. Houd ook rekening met de maalgraad: uw beste gok is altijd een medium tot grove maling. Een fijnere maling kan sommige van de oorspronkelijke smaken verbergen, waardoor uw kopje extreem bitter of zuur wordt. Als u op zoek bent naar de juiste maling, probeer dan koffiesoorten te kiezen die net iets grover gemalen zijn dan een soort die geschikt is voor het zetten in kopjes. Om er absoluut zeker van te zijn dat u het goed doet, kunt u uw koffiebonen altijd zelf malen vlak voor u koffie zet. Als uw filterkoffiezetapparaat niet is uitgerust met een ingebouwde koffiemolen, is het misschien een goed idee om een aparte koffiemolen aan te kopen.
Het aantal mensen dat voor de cafeïnevrije varianten kiest, neemt sterk toe. Dit is geen verrassing: cafeïnevrije koffie is inderdaad een geweldig alternatief voor diegenen die om de een of andere reden hebben besloten om geen gewone koffie te drinken. Weet u niet zeker of cafeïnevrije koffie geschikt is voor de filterzetmethode? Wij kunnen u verzekeren dat het antwoord op deze vraag een volmondig “ja” is. Maar om de beste resultaten te krijgen, mag u de criteria niet vergeten die we eerder hebben besproken toen we het over gewone koffiebonen hadden: kies voor cafeïnevrije koffie met een gemiddeld tot licht roosterprofiel en ga voor een grovere maling.
Echte liefhebbers van cafeïnevrije koffie zullen gegarandeerd genieten van de geurige, delicate smaken van de Caprisette Lullaby Decaf koffiemelange. Een andere geweldige keuze is Black Crow White Pigeon Colombia Decaf. Als u op zoek bent naar de ideale balans tussen zoete en verfrissende smaken, dan is dit de perfecte koffie voor u!
Filterkoffiezetapparaten staan bekend om hun gevoeligheid. Wat betekent dit, vraagt u zich af? Nou, het betekent dat deze zetmethode bijzonder gevoelig is voor elke kleine nuance bij het koffiezetten. Daarom moet u, om de juiste smaak te bereiken, soorten kiezen die op de juiste manier gebrand en gemalen zijn. We raden daarom ook altijd aan om voor de meest verse koffie te gaan die beschikbaar is. Maak kennis met lokale branders! Wat hun koffie zo speciaal maakt, is dat ze allemaal hier in Nederland zijn gebrand. Als u voor een lokaal gebrande variant kiest, kunt u er zeker van zijn dat uw koffie zo vers en kwalitatief mogelijk is. Er zijn zowel koffiebonen als gemalen koffie verkrijgbaar, dus ga gerust op onderzoek uit en ontdek nieuwe smaken!
Koffie zetten in een filterkoffiezetapparaat gaat vlot en is aangenaam. U bent echter niet tegen elk probleem beschermd! Het eerste probleem dat u kunt tegenkomen is dat de koffie onverwacht opraakt. Het tweede veelvoorkomende probleem is dat onze klanten een bepaalde smaak gewoon beu worden. Beide zijn echter eenvoudig op te lossen: koop gewoon de koffie cadeau en proefpakketten! Als u kiest voor een set met veel verschillende koffiesoorten, kunt u elke dag genieten van nieuwe smaken, terwijl u met een set van dezelfde soort voorkomt dat uw vertrouwde favoriet opraakt. Vergeet niet dat hier nog steeds dezelfde criteria gelden: om de juiste koffie set te kiezen, moet u letten op het roosterprofiel en de maalgraad.
Veel mensen vragen ons of ze arabica of robusta moeten kiezen voor hun filterkoffiezetapparaat. Als het om de filterzetmethode gaat, zijn arabica koffiebonen altijd een goede keuze. Hun subtiliteit, fruitigheid, zoetheid en zuurtegraad worden prachtig onthuld wanneer u een filterkoffiezetapparaat gebruikt. Het is trouwens geen geheim dat filterkoffie vaak bijzonder veel cafeïne bevat en arabica koffiebonen helpen u dat te voorkomen. 100% arabica bevat minder cafeïne dan arabica en robusta melanges.
100% robusta is zelden op de markt te vinden, maar er zijn veel arabica en robusta melanges beschikbaar. Robusta wordt gekenmerkt door een volle body en een aangename bitterheid, terwijl arabica bekend staat om zijn zoetheid en fruitigheid. Daarom zijn dergelijke melanges, zolang de twee soorten goed in balans zijn, vaak bijzonder lekker. Ze zijn ook zeer geschikt voor dranken op basis van melk.
Heeft u moeite met het kiezen van de juiste koffie voor uw filterkoffiezetapparaat? Onze adviseurs staan altijd klaar om naar u te luisteren en u de weg te wijzen naar de lekkerste koffie!
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.