Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
Het zetten van een kan vol filter koffie kan uw favoriete dagelijkse ritueel worden of een mooie gelegenheid voor een gastronomische smaakervaring. Als u uw dranken liever subtieler, delicater, ongelooflijk gevarieerd wilt, en net zo veel wilt genieten van het drinken als van het zetten, dan is filter koffie misschien wel precies wat u zoekt. Het past uitstekend bij lange, gezellige gesprekken, maar ook bij rustige, ontspannen werkpauzes, en zolang u het met liefde en zorg zet, zal het u ongetwijfeld kennis laten maken met nieuwe, verbazingwekkende rijke smaken.
Voor het zetten van filterkoffie zijn er een heleboel technieken en tools om uit te kiezen, of het nu Chemex, Aeropress, pour-over koffiedruppelaars (die allemaal een zekere mate van beheersing vereisen), of de aanzienlijk gebruiksvriendelijkere filterkoffiemachines zijn. Hoewel het zetproces zelf relatief eenvoudig is, vergt het verkrijgen van de perfecte resultaten nog steeds behoorlijk wat vaardigheid en inspanning. Hieronder vindt u enkele tips over welke koffiesoort, welk roosterprofiel en welke maalgraad het meest geschikt zijn voor heerlijke filterkoffie.
Deze zetmethode wordt meestal gekozen door mensen die graag nieuwe smaken ontdekken en altijd op zoek zijn naar maximale variatie. De bereiding van filterkoffie gaat gepaard met een langzamer proces: hierbij laat men heet water zonder extra druk door de gemalen koffie sijpelen, waardoor de gemalen koffie achterblijft en de kan beetje bij beetje met heerlijke koffie wordt gevuld. Dit zorgt voor meer subtiele, delicate smaken ten opzichte van andere zettechnieken, zoals een espresso machine. Bovendien onthullen de verschillende filterzetapparaten een nog grotere verscheidenheid aan smaken, zodat koffiekenners de volledige diepte van de smaak kunnen ervaren die in hun koffiebonen verborgen zit. Eenmaal klaar is een kopje filterkoffie van hoge kwaliteit licht van smaak, schoon en voorzien van ongelooflijk levendige smaaktonen.
Maar om dit zelf te kunnen ervaren, moet u eerst de juiste koffie kiezen. Of u nu de iconische Hario V60 koffiedruppelaar, de elegante Chemex, de klassieke Moccamaster koffiemachine of een ander filterapparaat heeft, de selectiecriteria blijven hetzelfde. Alle filterkoffiemachines en -zetapparaten zijn het meest geschikt voor bonen met een medium tot licht roosterprofiel. Dit soort bonen zorgen voor een schoner kopje met meer levendige smaken en een lichtere body, allemaal eigenschappen die een geweldig kopje filterkoffie moet bevatten.
Als u koffiebonen en een manueel koffiezetapparaat wilt gebruiken voor uw filterkoffierituelen, raden wij u aan uw bonen vlak voor de bereiding te malen om de best mogelijke smaak te krijgen. Liefhebbers van filterkoffiemachines zien echter steeds meer filterapparaten met ingebouwde koffiemolens op de markt verschijnen: deze nemen de taak van het malen van de koffie uit het filterzetproces over en laten u nog eenvoudiger genieten van heerlijk verse en geurige dranken. Het is ook belangrijk om te letten op het soort koffiebonen dat u gebruikt. Wij raden u aan om bonen met een gemiddeld tot licht roosterprofiel te kiezen, zodat u kunt genieten van de zoete, fruitige, natuurlijke smaaktonen. Veel koffiepakketten of beschrijvingen in de e-shop geven trouwens aan of de bonen die u op het oog heeft geschikt zijn voor de filterzetmethode. Maar als deze informatie niet beschikbaar is, geen zorgen: gebruik dan gewoon het roosterprofiel als richtlijn. Hoe zit het met de maalgraad, vraagt u zich af? U kunt het beste kiezen voor een medium maling, die wordt gekenmerkt door een consistentie die lijkt op grof zand of zeezout. Deze maling zorgt ervoor dat het water perfect gelijkmatig door de koffie kan stromen.
Nu u weet hoe u de juiste bonen voor deze unieke zetmethode moet kiezen, nodigen wij u uit om eens door het assortiment van Coffee Friend te bladeren! Het bevat talloze bonen van topkwaliteit die zeer geschikt zijn voor een heerlijk kopje filter koffie. Misschien wilt u ook een kijkje nemen bij onze eigen koffielijnen: dit zijn de best verkopende Caprisette, de single-origin Parallel en de specialty Black Crow White Pigeon. U proeft gegarandeerd het verschil als u eenmaal een van de koffiesoorten heeft geprobeerd die wij hier bij Coffee Friend hebben gemaakt en die speciaal voor de filterzettechniek zijn ontwikkeld. Voel u vrij om te experimenteren en ontdek uw nieuwe favoriete filterkoffie!
De filterzetmethode staat vrijwel synoniem aan specialty koffie van topkwaliteit. Waarom dat zo is, vraagt u zich af? Nou, dat komt omdat filterkoffie de subtielste smaaktonen die in uw bonen verborgen zitten, uitstekend kan onthullen. Specialty koffie wordt gekenmerkt door een boterachtige, zijdeachtige body en een verbazingwekkend schoon kopje. Het draait allemaal om rijke smaaktonen, diepte en een bijzonder grote verscheidenheid aan aroma’s, waardoor het de ideale keuze is voor een heerlijk kopje filterkoffie. Er zijn een paar dingen waar u op moet letten wanneer u op zoek gaat naar de juiste specialty soort. Ten eerste moet u rekening houden met uw persoonlijke smaak: als u een liefhebber bent van fruitige, citrusachtige smaken, zoek dan naar koffiesoorten met deze smaaktonen op de voorgrond; en als u uw kopje liever extra zoet heeft, kies dan specialty soorten met tonen van karamel, chocolade of noten. U kunt op de verpakking van sommige specialty koffiesoorten ook de vermelding ‘single-origin’ tegenkomen. Wat betekent dat? Het betekent dat alle bonen in die verpakking van één locatie afkomstig zijn. Dit zegt ook iets over de kwaliteit van die koffie: de meest waardevolle bonen worden zelden gemengd om hun unieke smaken en aroma’s te behouden.
Nogmaals, om het meeste uit uw specialty koffie te halen en het hele pallet aan smaaktonen te ervaren, kunt u het beste kiezen voor light tot medium roasted bonen. Naast de specialty soorten van enkele van de bekendste koffieproducenten ter wereld, raden we u aan om de eigen lijn specialty koffie van Coffee Friend, Black Crow White Pigeon, eens te proberen. Deze koffiesoort is een echte favoriet bij onze klanten en vertegenwoordigt het hele spectrum van eigenschappen die specialty koffiesoorten kunnen hebben: van donkere, diepe tonen tot lichte, subtiele aroma’s.
Uiteindelijk hebben alle zetmethodes gemalen koffie nodig — en filterkoffie is daarop geen uitzondering. Welk filterapparaat u ook gebruikt, u zult op een gegeven moment gemalen koffie in een speciaal papieren filter moeten doen. Daarom is gemalen koffie de ideale oplossing voor degenen die hun filterzetrituelen eenvoudiger willen maken. Alles wat u in dit geval nodig heeft, is voorgemalen koffie, het filterzetapparaat dat u verkiest en water dat tot de juiste temperatuur is opgewarmd. Met deze drie ingrediënten kunt u zonder veel moeite een schoon, smaakvol en ongelooflijk geurig kopje koffie zetten.
De filterzetmethode is bijzonder gevoelig voor kleine aanpassingen, dus let goed op de maalgraad van de voorgemalen koffiesoort die u op het oog heeft. U kunt het beste kiezen voor koffie met een gemiddelde tot grovere maling. Te fijn gemalen bonen kunnen ervoor zorgen dat de aroma’s verloren gaan en brengen zeer bittere of zure smaaktonen naar voren. Een juiste maalgraad daarentegen zorgt voor een gelijkmatige waterdoorstroming, wat een optimale smaakextractie garandeert. Het is ook gemakkelijk om de sterkte van uw koffie aan te passen wanneer u de filterzetmethode gebruikt: doe gewoon meer of minder gemalen koffie in uw filter en pas zo de sterkte aan. Wat het roosterprofiel betreft: wie zijn koffie liever licht, subtiel en levendig drinkt, maar toch minder sterk dan een kopje espresso, kiest het best voor een medium tot licht roosterprofiel.
Bent u van plan om vanaf nu af te zien van uw gewoon kopje koffie, maar wilt u toch af en toe genieten van de goede oude smaak van deze bekende drank? Als dat het geval is, moet u overwegen om de cafeïnevrije koffie eens te proberen: het is gemaakt om u te laten genieten van uw favoriete smaken, of zelfs om nieuwe smaken te ontdekken. Met behulp van een filterkoffiemachine of een manueel filterapparaat kunt u een heerlijk cafeïnevrij kopje zetten. Houd bij het zoeken naar de juiste cafeïnevrije koffie dezelfde belangrijke criteria in gedachten: kies bonen met een gemiddeld tot licht roosterprofiel en vermijd te fijne malingen.
Liefhebbers van cafeïnevrije koffie zullen zeker genieten van de eigen Caprisette Lullaby Decaf van Coffee Friend: deze koffie heeft een subtiele smaak en een heerlijk aroma. Wie op zoek is naar iets extra speciaals, kan misschien de cafeïnevrije specialty koffie eens proberen. Wij raden de Black Crow White Pigeon Colombia Decaf aan, die een ideale balans van zoete en verfrissende smaken biedt.
Er zijn veel manieren om heerlijk geurende filter koffie te zetten: van Chemex of Aeropress koffiezetapparaten tot koffiedruppeaars en filterkoffiemachines. Hoewel het zetproces zelf niet bijzonder ingewikkeld is, is er toch enige vaardigheid en kennis nodig om het beste uit uw filter koffie te halen. Om u te helpen, volgen hier enkele tips over hoe u de juiste koffie voor uw smaak kunt vinden, ongeacht de filtertechniek die u verkiest:
Koffie voor filterkoffiemachines. Dranken die met een filterkoffiemachine gezet worden, hebben meestal bijzonder gevarieerde smaken, een boterachtige of zijdeachtige body en een bijzonder schoon kopje. Bij het kiezen van filterkoffie voor het koffiezetapparaat kunt u kiezen uit verschillende smaaktonen: van donkere, diepe, aardse smaken tot lichte en delicate smaken.
Koffie voor Chemex koffiezetapparaten. Bij deze zetmethode is er een langer contact tussen de koffie en het water, en moeten er speciale papieren filters worden gebruikt om alle resten, koffiedrab en oliën uit uw drank te houden. Het eindresultaat is een heerlijk delicate drank die heel licht en niet bitter is. Kies voor Chemex koffie als u op zoek bent naar zoete, subtiele smaaktonen.
Koffie voor pour-over koffiedruppelaars. Als u de V60 of een ander soort pour-over koffiedruppelaar gebruikt, krijgt u heel eenvoudig een ongelooflijk schoon, subtiel kopje koffie. Pour over koffie voor V60 en filterhouders is perfect voor liefhebbers van lichte koffie.
Koffie voor Aeropress koffiezetapparaten. Deze methode helpt uw koffie om de meest complexe, levendige smaken te krijgen. Het Aeropress koffiezetapparaat is zeer flexibel wat betreft de maalgraad: houd er wel rekening mee dat hoe grover de maling, hoe minder intens de koffie. Laat uw persoonlijke smaak de leidraad zijn bij het kiezen van uw Aeropress koffie. U kunt ook de zetduur en temperatuur aanpassen om nog meer interessante smaakexperimenten te creëren!
Net zoals andere soorten koffie kan filterkoffie gezet worden met arabica of robusta bonen. Benieuwd wat het verschil is tussen deze twee? Ze hebben elk een uniek smaakprofiel. Wie manueel filterkoffie zet, kan het beste kiezen voor 100% arabica koffiebonen: deze zijn bijzonder delicaat, minder bitter en hebben een lager cafeïnegehalte, wat belangrijk is voor liefhebbers van lichtere koffiesoorten. Arabica heeft ook een grotere verscheidenheid aan smaken, afhankelijk van de regio waar de koffie vandaan komt — en de filterzetmethode die u verkiest, is een breed smakenpalet waarschijnlijk precies waar u naar op zoek bent!
Als u van plan bent om in plaats daarvan een filterkoffiemachine te gebruiken, zijn arabica en robusta melanges ook een goede keuze. Robusta bonen zorgen voor een vollere body en een zwaardere, rijkere, meer bittere smaak, die perfect is voor liefhebbers van intense smaken. Experimenteer gerust met een paar verschillende koffiesoorten en ontdek wat bij u past, of het nu de subtiliteit van arabica of de intensiteit van robusta is!
Weet u nog steeds niet welke koffie de beste keuze is voor de filterzetmethode die u verkiest? Bent u geïnteresseerd in andere soorten koffie? U kunt altijd contact opnemen met de adviseurs van Coffee Friend, die u graag helpen bij het maken van de juiste keuze!
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.