Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
De rijke CHiATO Espresso. Met een intensiteit van 8/10 zijn deze cups ontworpen voor kleine maar sterke kopjes koffie. De melange van arabica en robusta bonen in deze cups bevat subtiele tonen van pure chocolade, noten en pruimen, en u ervaart een aangename zoetheid in de nasmaak.
De uitgebalanceerde en romige CHiATO Lungo. Als u graag wat langer van uw koffie wilt genieten, zal u dol zijn op de CHiATO Lungo (intensiteit: 6/10). Het heeft een rijk aroma, is goed uitgebalanceerd en heeft een stevig crèmelaagje.
De klassieke CHiATO Cappuccino. Deze combinatie van rijke espresso en zacht, zoet melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van een klassieke Italiaanse cappuccino. De zoete, romige drank wordt gezet met behulp van twee cups: de koffiecup bevat een melange van arabica en robusta bonen, terwijl de melkcup gevuld is met magere melk en suiker.
De intense CHiATO Café au Lait. Deze goed uitgebalanceerde melange van intense koffie en zacht melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van dranken op basis van melk met wat “karakter”. De bereide drank heeft een aangename textuur waardoor u er keer op keer van zal genieten. U vindt een combinatie van rijke koffie en zachte melk in één enkele cup.
De zoet en zoute CHiATO Caramel Latte. Karamelachtig, romig, rijk en subtiel zoet... Het is gewoonweg onweerstaanbaar! Geniet van de combinatie van zoute karamel, rijke koffie en zoete melk.
De aangenaam zoete CHiATO Cocoa. Deze zachte, romige, zoete cacao is ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen die graag verwend worden. Ideaal om van te genieten op een kille avond, een koele middag, een lange weekendochtend of wanneer u zin heeft in iets zoets!
Irish cream smaak. Een kopje aromatische koffie met een slokje Irish cream... Kan het nog beter? Dat kan! Probeer deze twee dingen eens te combineren. Romig, zacht en verleidelijk — dat is onze Irish Cream koffie.
Hazelnoot smaak. Zoete smaaktonen van geroosterde hazelnoten in uw kopje? Ja, graag! Onze Hazelnoot koffie smaakt als een aromatisch drankje met een knapperig, met hazelnootcrème gevuld gebakje ernaast.
Karamel smaak. Met de aroma's van zoete, romige toffee en gesmolten suiker doet de CHiATO Karamel u denken aan een versgebakken lekkernij met karamelvulling. Het is aangenaam zoet, rijk en ongelooflijk aromatisch.
Amaretto smaak. CHiATO Amaretto biedt de nootachtige, zoete smaak van amarettolikeur. Dompel uzelf onder in een feest van smaken: gekenmerkt door de aroma's van amandelen, abrikozenpitten en vanille, past amaretto perfect bij koffie van de hoogste kwaliteit.
Crème brûlée smaak. De romige, rijke, aangenaam zoete CHiATO Crème Brûlée is ontstaan uit een combinatie van aromatische koffie en het klassieke Franse dessert, crème brûlée. Geniet ervan op zichzelf of maak er een uniek drankje mee: voeg gewoon uw favoriete melk toe en u bent klaar om te genieten van een crème brûlée latte macchiato!
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
French presses, ook wel cafetières genoemd, behoren tot de populairste zetapparaten ter wereld. Dit is geen verrassing, gezien het gebruiksgemak en de buitengewone smaken die ze opleveren. Als u zin heeft in een heerlijk, rijk en smaakvol kopje koffie uit de French press, hoeft u niet helemaal naar Frankrijk af te reizen! Maar is een French press alles wat u nodig heeft voor zo’n heerlijk geurend drankje? De smaken zitten immers verborgen in de koffiebonen. Dit betekent dat uw eerste stap naar een heerlijke French press koffie het vinden van de juiste koffie voor deze zetmethode is.
De echte fans van French presses houden van natuurlijke koffiesmaken: ze zijn over het algemeen op zoek naar krachtige, volle, olieachtige koffie. Als u ook van dit soort klassieke koffie houdt, en u heeft thuis een cafetière, dan kunt u het beste kiezen voor 100% arabica, of een melange van arabica en robusta, medium roasted. Medium roasted koffie is van nature vrij olieachtig, rijk en smaakvol, en dat is waar het bij echte cafetière koffie om draait. Wie een nog breder spectrum aan smaken wil ervaren, kan specialty koffie proberen. De specialty koffiesoorten staan bekend om hun complexiteit en diepte, en zijn daarom zeer geschikt voor de cafetière zetmethode. Experimenteer en speel gerust met verschillende soorten koffie, of het nu koffiebonen, specialty koffie, gemalen koffie, cafeïnevrije koffie of lokaal gebrande bonen zijn!
Een cafetière is een van de meest veelzijdige koffiezetapparaten die er zijn. Ze zijn ook heel gemakkelijk te gebruiken en u heeft geen speciale vaardigheden nodig om een heerlijk kopje koffie te zetten. Wat u wel nodig heeft om de lekkerste smaken te verkrijgen, zijn versgemalen koffiebonen. U kunt verschillende koffiebonen kiezen voor uw cafetière: zowel light, medium als dark roasted koffie zijn geschikt.
Uw keuze hangt af van het soort smaken dat u zoekt. Dark roasted koffiebonen geven uw drankje wat extra bitterheid, rokerigheid, pittigheid en volume, terwijl medium en light roasted bonen helpen om subtielere, zoetere en meer fruitige smaaktonen te onthullen. Houd naast het roosterprofiel ook rekening met de maalgraad: u kunt het beste kiezen voor een gemiddelde tot grovere maling. Deze bonen zorgen voor een bijzonder rijk kopje met levendige smaken.
Eigenaars van een French press zouden de Caprisette koffieserie eens moeten proberen: deze delicate, subtiele smaken zijn zeer geschikt voor zowel zwarte koffie als dranken op basis van melk. Liefhebbers van specialty koffie zullen zeker genieten van de Black Crow White Pigeon lijn, die u de mogelijkheid geeft om uw eigen bijzondere koffieverhaal te schrijven.
Van French press koffie wordt vaak gezegd dat het superieur is aan andere koffie — en daar is een goede reden voor! Wanneer koffie in een cafetière gezet wordt, onthult kwaliteitskoffie zijn fijnste aroma’s en smaken. Voor de best mogelijke smaakervaring moedigen wij eigenaars van een French press altijd aan om eens specialty coffee te proberen. Waarom, vraagt u zich af? Omdat cafetière koffie de hoogste kwaliteit, de krachtigste aroma’s en de meest gevarieerde smaken oplevert.
U bent waarschijnlijk benieuwd welke specialty koffie u het beste kunt kiezen. Welnu, met een van de koffiesoorten uit het Black Crow White Pigeon assortiment zit u ongetwijfeld goed. Met deze koffiesoorten duikt u in het rijk van ‘s werelds fijnste smaken en meest verrassende smaaktonen — u hoeft alleen maar de koffie te kiezen die u lekker vindt!
Wat koffie voor cafetières betreft, hebben we de superieure kwaliteit van versgemalen bonen al bevestigd. We begrijpen echter dat het niet altijd mogelijk is om uw bonen vlak voor de bereiding te malen. Daarom vindt u in het assortiment van Coffee Friend ook een ruim assortiment gemalen koffie. Houd bij het zoeken naar de juiste soort wel rekening met de maalgraad: French presses zijn het meest geschikt voor koffie met een gemiddelde tot grovere maling. Met een dergelijke maling krijgt u de rijkste, meest consistente smaken. U kunt natuurlijk ook experimenteren, maar denk eraan, hoe fijner de maling, hoe pittiger en intenser de smaak.
Degenen die hun zoektocht willen inkorten, kunnen het beste de gemalen koffie van Caprisette bekijken: deze is ontworpen voor een heerlijk dagelijks kopje koffie en is zeer geschikt voor French presses. Als u nieuwsgierig bent naar specialty koffie, maar thuis geen koffiemolen heeft (of als u altijd weinig tijd heeft!), neem dan eens een kijkje bij de gemalen koffie uit het Black Crow White Pigeon assortiment, en ontdek hoe een kopje van ‘s werelds beste koffie smaakt.
Degenen die liever voor cafeïnevrije koffie kiezen, vragen zich waarschijnlijk af of cafetières ook gebruikt kunnen worden om cafeïnevrije dranken te zetten. We hebben goed nieuws: als u thuis een French press heeft, kunt u zeker ook genieten van een heerlijk, ongelooflijk geurig kopje cafeïnevrije koffie. Onthoud alleen dat hier dezelfde basisrichtlijnen gelden: zoek naar koffiebonen die zo vers mogelijk zijn en houd rekening met het roosterprofiel. Als u een gemalen cafeïnevrije variant zoekt, hou dan ook rekening met de maalgraad.
Liefhebbers van cafeïnevrije koffie zouden de Caprisette Lullaby Decaf melange eens moeten proberen: deze wordt gekenmerkt door subtiele, aangename zoete smaken. Als u echter op zoek bent naar iets extra speciaals, dan hebben we de speciale Black Crow White Pigeon Colombia Decaf voor u. Probeer het gewoon eens — u zult niet teleurgesteld worden!
Laten we u er nogmaals aan herinneren dat versheid absoluut belangrijk is als het om koffie voor French presses gaat. Gelukkig is vers gebrande koffie slechts een paar klikken van u verwijderd! Wij werken samen met professionele koffiebranders om u een uniek assortiment lokaal gebrande koffiesoorten aan te bieden: ze komen uit alle hoeken van de wereld, maar zijn hier in Nederland gebrand. Hoe smaakt lokaal gebrande koffie? Het smaakt zo krachtig en rijk dat zelfs de meest kieskeurige koffiekenners onder de indruk zullen zijn. Om er zeker van te zijn dat u het goed doet, past u dezelfde criteria toe die we eerder hebben besproken bij het kiezen van de koffie voor de cafetière.
Heerlijke cafetière koffie is prima, maar wat als deze onverwacht op is? Om dat soort situaties te voorkomen, hebben we een heleboel koffie cadeau en proefpakketten voor u klaarstaan. Ook degenen die graag experimenteren zijn niet vergeten: er zijn sets met verschillende koffiesoorten. Een reis van ongelooflijk gevarieerde, levendige koffiesmaken is nu gemakkelijker dan ooit!
De twee belangrijkste koffiesoorten heten arabica en robusta. Welke moeten eigenaars van een cafetière dan kiezen? Het antwoord is eenvoudig: het is zeker arabica. De diepte, zoetheid en complexiteit van arabica maakt het perfect voor French press koffie. Deze koffiesoort is trouwens zeer geschikt voor zowel zwarte koffie als dranken op basis van melk, en deze veelzijdigheid komt overeen met de flexibiliteit van een cafetière.
Vergeleken met arabica is de smaak van robusta koffiebonen veel gedurfder, rijker en zeker bitterder. Daarom komt 100% robusta maar zelden voor. Meestal vindt u dit type koffie in arabica en robusta melanges. Ze zijn een uitstekende keuze voor French presses, vooral als u van een lichte bitterheid in uw koffie houdt, gecombineerd met een dikkere consistentie en een steviger crèmelaagje. Melanges zoals deze zijn perfect voor dranken op basis van melk, dus als u een fan bent van dergelijke koffiesoorten, wilt u ze misschien wel eens proberen.
Kunt u niet kiezen tussen de verschillende soorten koffie voor uw cafetière? Bent u ook benieuwd naar andere soorten koffie? Onze adviseurs zijn er om u te helpen bij het nemen van de juiste beslissing! Neem contact met ons op en wij beantwoorden graag al uw vragen.
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.