Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
De rijke CHiATO Espresso. Met een intensiteit van 8/10 zijn deze cups ontworpen voor kleine maar sterke kopjes koffie. De melange van arabica en robusta bonen in deze cups bevat subtiele tonen van pure chocolade, noten en pruimen, en u ervaart een aangename zoetheid in de nasmaak.
De uitgebalanceerde en romige CHiATO Lungo. Als u graag wat langer van uw koffie wilt genieten, zal u dol zijn op de CHiATO Lungo (intensiteit: 6/10). Het heeft een rijk aroma, is goed uitgebalanceerd en heeft een stevig crèmelaagje.
De klassieke CHiATO Cappuccino. Deze combinatie van rijke espresso en zacht, zoet melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van een klassieke Italiaanse cappuccino. De zoete, romige drank wordt gezet met behulp van twee cups: de koffiecup bevat een melange van arabica en robusta bonen, terwijl de melkcup gevuld is met magere melk en suiker.
De intense CHiATO Café au Lait. Deze goed uitgebalanceerde melange van intense koffie en zacht melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van dranken op basis van melk met wat “karakter”. De bereide drank heeft een aangename textuur waardoor u er keer op keer van zal genieten. U vindt een combinatie van rijke koffie en zachte melk in één enkele cup.
De zoet en zoute CHiATO Caramel Latte. Karamelachtig, romig, rijk en subtiel zoet... Het is gewoonweg onweerstaanbaar! Geniet van de combinatie van zoute karamel, rijke koffie en zoete melk.
De aangenaam zoete CHiATO Cocoa. Deze zachte, romige, zoete cacao is ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen die graag verwend worden. Ideaal om van te genieten op een kille avond, een koele middag, een lange weekendochtend of wanneer u zin heeft in iets zoets!
Irish cream smaak. Een kopje aromatische koffie met een slokje Irish cream... Kan het nog beter? Dat kan! Probeer deze twee dingen eens te combineren. Romig, zacht en verleidelijk — dat is onze Irish Cream koffie.
Hazelnoot smaak. Zoete smaaktonen van geroosterde hazelnoten in uw kopje? Ja, graag! Onze Hazelnoot koffie smaakt als een aromatisch drankje met een knapperig, met hazelnootcrème gevuld gebakje ernaast.
Karamel smaak. Met de aroma's van zoete, romige toffee en gesmolten suiker doet de CHiATO Karamel u denken aan een versgebakken lekkernij met karamelvulling. Het is aangenaam zoet, rijk en ongelooflijk aromatisch.
Amaretto smaak. CHiATO Amaretto biedt de nootachtige, zoete smaak van amarettolikeur. Dompel uzelf onder in een feest van smaken: gekenmerkt door de aroma's van amandelen, abrikozenpitten en vanille, past amaretto perfect bij koffie van de hoogste kwaliteit.
Crème brûlée smaak. De romige, rijke, aangenaam zoete CHiATO Crème Brûlée is ontstaan uit een combinatie van aromatische koffie en het klassieke Franse dessert, crème brûlée. Geniet ervan op zichzelf of maak er een uniek drankje mee: voeg gewoon uw favoriete melk toe en u bent klaar om te genieten van een crème brûlée latte macchiato!
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
Aeropress koffie kan u laten zien wat liefde bij de eerste slok is. Vraag het maar aan degenen die het trendy, veelzijdige Aeropress koffiezetapparaat gebruiken om hun drankjes te zetten, en zij zullen u hetzelfde vertellen! Dit manuele koffiezetapparaat kan u inderdaad laten kennismaken met nieuwe, absoluut unieke smaken: van lichte espresso tot verfrissende koude koffie. Maar voordat u aan de reis met de Aeropress begint, heeft u nog één ding nodig: de juiste koffie natuurlijk. Dus, hoe vindt u de beste Aeropress koffie die er is?
Het Aeropress koffiezetapparaat combineert de filter en espresso zetmethode: met behulp van een papieren filter blijft uw koffie vrij lang in direct contact met het water, voordat het met een plunjer naar beneden wordt gedrukt (waardoor deze zetmethode op de espresso methode lijkt). Door dit proces, dat uit twee fasen bestaat, krijgt u een volle, delicate en toch intense koffie die niet te bitter of te zuur is, en dat in slechts een paar minuten!
Hoewel de Aeropress koffiezetapparaten verschillen van de klassieke filterzetapparaten, kunt u het beste kiezen voor filterkoffie van hoge kwaliteit voor deze zetmethode. Hoe vindt u de juiste, vraagt u zich af? Nou, de Aeropress koffiezetapparaten zijn geschikt voor verschillende soorten koffie en brandingen, dus alles hangt af van uw persoonlijke smaak. Denk eraan dat dark roasted koffie een intens, pittig kopje koffie oplevert, terwijl light roasted koffie meer fruitige, verfrissende smaken biedt. Als u in het bezit bent van een Aeropress, kunt u vrijwel elke filterkoffie kiezen die er is: van hele koffiebonen, specialty koffie en voorgemalen soorten tot cafeïnevrije of lokaal gebrande koffie.
Elke liefhebber van Aeropress koffie zal u vertellen dat hoe verser de koffie is die u gebruikt, hoe lekkerder de drank is die u maakt. Daarom raden wij altijd aan om hele koffiebonen te kiezen en ze voor elk kopje vers te malen: alleen zo krijgt u de fijnste smaken en de rijkste aroma’s. Houd bij het zoeken naar de juiste koffiebonen rekening met het roosterprofiel, want de smaak van uw koffie wordt daardoor bepaald. We hebben al gezegd dat light roasted koffiebonen uw Aeropress koffie extra fruitig en heerlijk zuur maken. Medium roasted koffiebonen helpen de zuurtegraad te verzachten en brengen zoete tonen naar boven. Dark roasted koffie daarentegen zorgt voor krachtige, levendige en bijzonder intense smaken.
Aeropress koffiezetapparaten zijn geschikt voor zowel specialty koffie als koffiemelanges. Als u op zoek bent naar iets extra smaakvols, probeer dan eens de specialty koffiesoorten, maar als u uw kopje liever uitgebalanceerd en niet zo krachtig heeft, dan zijn koffiemelanges een uitstekende keuze.
De Aeropress zetmethode kan u een werkelijk unieke smaakervaring bieden. Wat betekent dit nu precies? Nou, het betekent dat Aeropress koffiezetapparaten in staat zijn om de meest complexe smaaktonen te onthullen en de rijkste aroma’s te creëren. Als dit intrigerend klinkt, raden wij u aan om specialty koffie te proberen. Elke specialty koffie wordt gekenmerkt door zeer levendige, zelfs exotische smaken: van aardbeien, bosbessen of frambozen tot sinaasappels, peren of citroenen, en zelfs chocolade, wijn of hout. Naast het zoeken naar uw favoriete aroma’s moet u ook op zoek gaan naar koffie die geschikt is voor de Aeropress zetmethode — dit staat vaak vermeld op de verpakking of in de online beschrijving van uw koffie. Specialty koffiesoorten die geschikt zijn voor alle zetmethoden zijn trouwens ook een goede keuze.
U kunt ook een heerlijke Aeropress koffie zetten met voorgemalen koffie. Maar om er zeker van te zijn dat u de smaken krijgt die u zoekt, moet u uw gemalen koffie zorgvuldig kiezen. Wij raden aan om kwaliteitskoffie te kiezen met een gemiddelde tot fijne maling. Aeropress koffiezetapparaten zijn geschikt voor verschillende maalgroottes, dus gebruik uw persoonlijke smaak als leidraad. In principe geldt: hoe grover de maling, hoe minder intens en delicater de smaak.
Cafeïnevrije koffie krijgt de laatste tijd steeds meer trouwe fans. Als u een van hen bent, zult u blij zijn om te ontdekken dat cafeïnevrije koffie net zo lekker en geurig kan zijn als uw gewone kopje koffie, als u deze bereidt in een Aeropress. Dezelfde basisrichtlijnen zijn hier van toepassing, ongeacht of u gemalen koffie of koffiebonen op het oog heeft: let gewoon op het roosterprofiel en de maalgraad.
Om het kiezen te vergemakkelijken, hebben we twee uitstekende aanbevelingen: dit zijn de Caprisette Lullaby Decaf koffiemelange en de specialty Black Crow White Pigeon Colombia Decaf. Beide koffiesoorten zijn zeer geschikt voor de Aeropress zetmethode en zullen ongetwijfeld in de smaak vallen.
De vrijheid om te experimenteren en te spelen met verschillende smaken is een van de grootste voordelen van Aeropress koffie. Als u nog meer wilt experimenteren, blader dan eens door ons assortiment koffie sets met verschillende koffiesoorten. De koffie cadeau en proefpakketten zijn een uitstekende keuze voor iedereen die het volledige spectrum van koffiesmaken wil ervaren. Vergeet bij het bekijken van onze koffie sets echter niet te letten op het roosterprofiel en de maalgraad, of zoek gewoon koffie die geschikt is voor de Aeropress zetmethode.
‘Moet ik arabica of robusta bonen kiezen voor mijn Aeropress koffie?’ We hebben deze vraag al ontelbare keren gehoord. Het antwoord is eenvoudig: het hangt allemaal af van het soort smaken dat u zoekt. Arabica koffiebonen zullen een lichter, subtieler, fruitiger AeroPress kopje opleveren. Sommige 100% arabica koffiesoorten worden gekenmerkt door een uitgesproken zuurtegraad: als dat precies is wat u zoekt, kies dan arabica met tonen van fruit of bessen. Als u uw koffie liever minder zuur heeft, dan zijn er ook voor u veel mogelijkheden: zoek gewoon naar koffiesoorten die naar karamel of chocolade smaken.
Robusta koffiebonen zijn perfect voor wie op zoek is naar bijzonder intense smaken. Deze koffiesoort is behoorlijk bitter en heeft een hoger cafeïnegehalte, dus liefhebbers van sterke Aeropress koffie zullen dit zeker waarderen. 100% robusta komt echter zelden voor. Meestal komt deze soort voor in arabica en robusta melanges, waarbij robusta wat extra intensiteit toevoegt. Zulke melanges zijn over het algemeen zeer geschikt voor koffie op basis van melk, zoals latte, cappuccino en tal van andere dranken.
Weet u nog steeds niet zeker welke koffie de beste keuze is voor uw Aeropress koffiezetapparaat? Misschien bent u ook geïnteresseerd in andere soorten koffie? Neem gerust contact op met onze adviseurs: zij beantwoorden graag al uw vragen.
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.