U.
Min.
Sec.
Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
De rijke CHiATO Espresso. Met een intensiteit van 8/10 zijn deze cups ontworpen voor kleine maar sterke kopjes koffie. De melange van arabica en robusta bonen in deze cups bevat subtiele tonen van pure chocolade, noten en pruimen, en u ervaart een aangename zoetheid in de nasmaak.
De uitgebalanceerde en romige CHiATO Lungo. Als u graag wat langer van uw koffie wilt genieten, zal u dol zijn op de CHiATO Lungo (intensiteit: 6/10). Het heeft een rijk aroma, is goed uitgebalanceerd en heeft een stevig crèmelaagje.
De klassieke CHiATO Cappuccino. Deze combinatie van rijke espresso en zacht, zoet melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van een klassieke Italiaanse cappuccino. De zoete, romige drank wordt gezet met behulp van twee cups: de koffiecup bevat een melange van arabica en robusta bonen, terwijl de melkcup gevuld is met magere melk en suiker.
De intense CHiATO Café au Lait. Deze goed uitgebalanceerde melange van intense koffie en zacht melkschuim zal in de smaak vallen bij liefhebbers van dranken op basis van melk met wat “karakter”. De bereide drank heeft een aangename textuur waardoor u er keer op keer van zal genieten. U vindt een combinatie van rijke koffie en zachte melk in één enkele cup.
De zoet en zoute CHiATO Caramel Latte. Karamelachtig, romig, rijk en subtiel zoet... Het is gewoonweg onweerstaanbaar! Geniet van de combinatie van zoute karamel, rijke koffie en zoete melk.
De aangenaam zoete CHiATO Cocoa. Deze zachte, romige, zoete cacao is ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen die graag verwend worden. Ideaal om van te genieten op een kille avond, een koele middag, een lange weekendochtend of wanneer u zin heeft in iets zoets!
Irish cream smaak. Een kopje aromatische koffie met een slokje Irish cream... Kan het nog beter? Dat kan! Probeer deze twee dingen eens te combineren. Romig, zacht en verleidelijk — dat is onze Irish Cream koffie.
Hazelnoot smaak. Zoete smaaktonen van geroosterde hazelnoten in uw kopje? Ja, graag! Onze Hazelnoot koffie smaakt als een aromatisch drankje met een knapperig, met hazelnootcrème gevuld gebakje ernaast.
Karamel smaak. Met de aroma's van zoete, romige toffee en gesmolten suiker doet de CHiATO Karamel u denken aan een versgebakken lekkernij met karamelvulling. Het is aangenaam zoet, rijk en ongelooflijk aromatisch.
Amaretto smaak. CHiATO Amaretto biedt de nootachtige, zoete smaak van amarettolikeur. Dompel uzelf onder in een feest van smaken: gekenmerkt door de aroma's van amandelen, abrikozenpitten en vanille, past amaretto perfect bij koffie van de hoogste kwaliteit.
Crème brûlée smaak. De romige, rijke, aangenaam zoete CHiATO Crème Brûlée is ontstaan uit een combinatie van aromatische koffie en het klassieke Franse dessert, crème brûlée. Geniet ervan op zichzelf of maak er een uniek drankje mee: voeg gewoon uw favoriete melk toe en u bent klaar om te genieten van een crème brûlée latte macchiato!
“Parallel 17”: traditioneel profiel van Aziatische koffiesoorten
Ontdek een melange van arabica koffiebonen die een combinatie is van koffiebonen uit India en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is een hartige, pittige koffie met zoete tonen van cacao, kruidnagel en gedroogd fruit.
“Parallel 36”: traditioneel profiel van Amerikaanse koffiesoorten
Dit is een heerlijke melange van arabica bonen uit El Salvador en Brazilië! Ontdek prachtige hints van chocolade, pinda's, hout en bloemen.
Koffie is niet zomaar een drankje. Het is een ritueel, een vorm van communicatie of zelfs een onmisbare dagelijkse metgezel voor degenen die het plezier van koffie hebben ontdekt. Vraagt u zich, wanneer u van uw favoriete drankje geniet, af hoeveel verschillende smaaknuances, aroma’s en verhalen van de grote koffiereis er in één kopje te vinden zijn? De wereld van koffie is zeer divers en rijk, zowel op het gebied van soorten en variëteiten van koffie, als op het gebied van recepten en zetmethoden.
Elk van deze aspecten is een belangrijk onderdeel van het eindresultaat. Maar welke zetmethode of recept u ook kiest, het begint allemaal met de koffie zelf, of het nu de bonen, de gemalen koffie of de capsules en pads zijn. En dan, natuurlijk, is elke beslissing en handeling die iemand uitvoert bij de bereiding van het kopje koffie, bepalend voor het resulterende smaakprofiel. We nodigen u uit om u te verdiepen in de wereld van koffie van Coffee Friend, waar we elkaar beter kunnen leren kennen.
Iedereen wil de lekkerste koffie kiezen, maar de keuze is zeer individueel. Voor sommigen is een goede koffie mild, voor anderen moet het sterk zijn of mag het een zuurtje bevatten. Wat geeft een kopje zijn smaak en aroma? Het geheim zit hem in de twee belangrijkste soorten koffiebonen. Arabica en Robusta. Arabica bonen zijn subtieler, met meer zuurtegraad en smaaknuances – van fruitige en bessentonen tot chocolade en bloemenachtige tonen. Robusta bonen daarentegen hebben een sterkere, intensere of zelfs meer bittere smaak, die vaak beschreven wordt als aards en nootachtig. Om een evenwichtige smaak te bereiken, worden de twee koffiesoorten vaak gemengd zodat ze elkaar kunnen aanvullen. Melanges van Arabica en Robusta zorgen voor een evenwicht tussen mildheid en intensiteit, zuurtegraad en bitterheid.
De weg naar een kopje koffie begint bij het essentiële ingrediënt – de bonen. Door te beginnen met de bonen, heeft u een enorme vrijheid om te experimenteren en dus ook een directe invloed op het eindresultaat. Vooral wanneer u op zoek bent naar uw favoriete versie – u kunt de maalgraad van de bonen bepalen en verschillende zetmethoden kiezen om nieuwe kenmerken van de smaak en “body” te onthullen. Koffiebonen worden ook nauwelijks blootgesteld aan zuurstof, vocht en licht, wat ervoor zorgt dat deze vorm van koffie zijn waardevolle kwaliteiten lang behoudt. U kunt dus nog langer na aankoop van verse koffie genieten. Wij bieden bonen van zowel bekende en gevestigde merken als nichemerken en een ruim aanbod van de eigen productlijnen van Coffee Friend.
Voor wie op zoek is naar koffiebonen met een rijke smaak voor dagelijkse rituelen, raden we aan om te beginnen met onze populaire Caprisette bonenlijn. Hier vindt u bonen voor zowel intense espresso-drinkers als voor degenen die iets zoeken om hun koffie met melk compleet te maken.
Slechts ongeveer 10% van de koffiemarkt bestaat uit één koffiesoort. Welke? Specialty coffee. De reden hiervoor is de beoordeling die onder het strenge kwaliteitssysteem van de Specialty Coffee Association (SCA) wordt uitgevoerd. Verschillende kenmerken worden beoordeeld: aroma, smaak, nasmaak, smaakbalans, zuurtegraad, body, zuiverheid, zoetheid, enz. Alleen koffiesoorten die 80 punten of meer op 100 behalen, krijgen de titel Specialty koffie. Dus als u geïntrigeerd bent door het zoeken naar de beste koffie, dan is specialty coffee misschien precies wat u zoekt.
U kunt het product waarin u geïnteresseerd bent uit het assortiment van specialty koffie van Coffee Friend kiezen aan de hand van de beoordeling die door SCA is toegekend. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig producten vinden op basis van kwaliteitspunten. In dit assortiment vindt u ook de exclusieve specialty koffie van Coffee Friend – Black Crow White Pigeon. Wat maakt deze speciaal? Het wordt gekenmerkt door de rijkdom van de verschillende regio’s, waar de rijkdom van de specialty koffie levendig wordt onthuld: van donkere, diepe smaaktonen tot lichte, delicate aroma’s. Het zelf proeven is de beste manier om ze te leren kennen.
De woorden single origin of melange komen vaak voor op verpakkingen. In tegenstelling tot een melange, die bestaat uit bonen van verschillende herkomst en uit verschillende regio’s van de wereld, is dit een koffie die haar oorsprong vindt in één gebied. Dergelijke koffie is echter niet noodzakelijkerwijs specialty koffie. Als het specialty label en de beoordelingspunten niet op de verpakking staan, is de koffie gewoon van single origin en geen specialty koffie.
De specialty koffie is meestal van single origin omdat de meest waardevolle bonen niet met elkaar gemengd worden door hun unieke, zeer waardevolle smaakkenmerken. Dit betekent echter niet dat er geen melanges van specialty koffie van single origin bestaan – het mengen van de beste koffiesoorten maakt het mogelijk om zeer interessante aroma’s en smaakkenmerken naar voren te brengen. Als u geïnteresseerd bent, moet u eens kijken naar de specialty lijn van Coffee Friend – Parallel. Deze combineert de beste kwaliteiten van melanges en specialty koffie.
Kiezen tussen de populairste zetmethoden – espresso en filter – is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van levensstijl. Voor sommige mensen gaat het om een intense en geconcentreerde smaak die een snelle energieboost geeft, terwijl anderen de voorkeur geven aan een zacht en langdurig genot. Als u van sterke koffie met een rijke smaak houdt die onmiddellijk kan worden gezet, dan kan espresso koffie uw favoriete keuze zijn.
Maar als u het waardeert om langzamer en langer van een zachte drank te genieten, dan zal u misschien meer houden van filter koffie. Het is als twee verschillende manieren van leven die gedurende de dag gecombineerd kunnen worden op basis van uw individuele behoeften en verwachtingen. Het assortiment van Coffee Friend bevat de meest levendige producten van zowel producenten van espresso als filter koffie. U kunt dus beide proberen en uw ideale koffie-ervaring ontdekken!
Gemalen koffie is waarschijnlijk de snelste en gemakkelijkste manier om een kopje aromatische drank te bereiden, omdat gemalen koffie voorgemalen bonen zijn, die meteen klaar zijn voor uw favoriete manier van koffiezetten. Het soort koffie, het roosterprofiel, de grofheid en natuurlijk de zetmethode bepalen hoeveel van de waardevolle kwaliteiten van de gemalen koffie in een kopje naar voren kunnen komen. Wij bieden gemalen koffie van verschillende wereldproducenten, met verschillende roosterprofielen en maalfijnheden, biologisch of cafeïnevrij, en bereid voor verschillende zetmethoden, die u ook kunt kiezen op basis van de zetmethode van uw voorkeur – espresso of filter.
Wij nodigen u uit om eens te kijken naar de populaire lijn van Coffee Friend – Caprisette. Deze heeft een rijk aroma en wordt gekenmerkt door een fruitige lichtheid. Het is de ideale optie voor mensen die zowel van zwarte koffie als van koffiedranken met melk houden. Liefhebbers van verschillende aroma’s zullen dol zijn op de aromatische productlijn van CHiATO. Deze maakt het dagelijkse leven zoeter door het te vullen met crème brûlée, hazelnoot, Amaretto likeur of karamel. Het is een lijn die u uitnodigt om met verschillende smaken te spelen.
Koffiecups zijn een van de populairste keuzes voor mensen die haast hebben of van een eenvoudige zetmethode houden. Deze kleine verzegelde capsules, gevuld met versgemalen koffie, bieden veel voordelen voor wie van een snelle en gemakkelijke bereiding houdt. U heeft alleen een capsulemachine nodig die alles voor u regelt. Bovendien vereisen capsulemachines vrijwel geen extra onderhoud. En dat is nog niet alles! Met capsules kunt u genieten van een breed assortiment dranken, van zoete koffierecepten met melk tot klassieke aromatische zwarte koffie of espresso.
Ons assortiment omvat een grote selectie koffiecapsules die geschikt zijn voor de populairste capsulesystemen, zoals Nespresso en NESCAFÉ® Dolce Gusto®. U vindt er daarnaast ook de populaire NESCAFÉ® Dolce Gusto® koffiecups. We hebben trouwens speciale lijnen koffiecapsules van Coffee Friend ontwikkeld die zijn afgestemd op de capsulemachine van deze systemen. De CHiATO lijn is voor Dolce Gusto® capsulesystemen. Deze biedt zachte en romige smaken voor een heerlijk kopje cappuccino of karamel latte. Ondertussen is ook de Caprisette lijn van koffiecapsules ontworpen voor Nespresso machines, met een verscheidenheid aan smaken en recepten die het u gemakkelijk maken om uw favoriete dranken te ontdekken.
Dit is een ander formaat koffieverpakking dat vooral gewaardeerd wordt door mensen die snel en gemakkelijk een kopje van hun favoriete drank willen zetten. Er zijn geen speciale vaardigheden nodig om thuis een heerlijk kopje zwarte koffie, een milde cappuccino of een heerlijke latte met romig schuim te bereiden. Alles wat u nodig heeft zijn koffiepads en een Senseo apparaat – en in slechts enkele seconden kunt u genieten van uw favoriete drankje. Senseo pads zijn razend populair dankzij het gebruiksgemak en de grote verscheidenheid aan smaken. Coffee Friend biedt een assortiment Senseo pads voor een grote verscheidenheid aan smaken, van intense tot milde koffie, dranken met melk en zelfs cafeïnevrije koffie.
Houdt u van een rijke en intense koffiesmaak? Er zijn veel manieren om een heerlijke espresso te zetten. E.S.E (Easy Serving Espresso) pads is daar één van, E.S.E pads zijn namelijk een van de snelste en gemakkelijkste manieren om een espresso koffie te zetten. Of andere dranken op basis van espresso – met melk, siroop of andere heerlijke toevoegingen. De koffiepad bevat de geperste koffie die al gemalen is tot de grofheid die vereist is voor de espresso methode. Dit alles maakt het bereidingsproces eenvoudiger en zorgt ervoor dat u tijd bespaart bij het zetten. Alles wat u nodig heeft om thuis snel te genieten van een kwalitatief kopje koffie is een E.S.E pad machine en de pad van uw keuze.
Bent u op zoek naar een handig alternatief voor gewone koffie? Oploskoffie hoeft alleen maar overgoten te worden met heet water – het is handig en snel te bereiden, en er blijft geen koffiedik achter. Hoe zit het met de smaak? Oploskoffie is verkrijgbaar in een groot aantal smaken en variaties. Het assortiment van Coffee Friend biedt alleen oploskoffie van topkwaliteit – biologisch, vegan, cafeïnevrij, suikervrij, met suiker, met melkpoeder of met extra smaken: vanille, hazelnoot, rum, karamel. Vergeet niet dat oploskoffie ook een geweldig ingrediënt kan zijn voor een verscheidenheid aan koffiedrankjes of -cocktails.
Drinkt u graag koffie, maar houdt u uw cafeïne-consumptie beperkt? Cafeïnevrije koffie is een geweldig alternatief. Het is bijna hetzelfde als gewone koffie, alleen is de cafeïne eruit gehaald. U ervaart dus geen nadelige effecten. Wij bieden premium cafeïnevrije producten in bekende en geliefde vormen: bonen, gemalen koffie, oploskoffie, capsules, tabletten en pads. Voor mensen die op zoek zijn naar smaken die iets sterker maar niet te intens zijn, hebben we de Lullaby Decaf cafeinevrije koffie van de Caprisette lijn ontwikkeld. Deze aromatische, milde koffie bevat zoete smaaktonen van cashewnoten en subtiele hints van cacao en houttonen.
Ja, de meest geschikte koffie kan ook op een andere manier worden gekozen. Bijvoorbeeld gewoon op basis van het koffiezetapparaat dat u thuis heeft, en afhankelijk van uw favoriete zetmethode of bereiding! Het kan een zeer handige manier zijn om te vinden wat u nodig heeft, want als het assortiment wordt samengesteld op basis van de criteria die overeenkomen met de zetmethode die u gebruikt, wordt het keuzebereik duidelijk en doelgericht. Over het algemeen is de zetmethode een bijzonder belangrijk aspect voor het eindresultaat – uw favoriete kopje koffie – want het bepaalt de smaakkenmerken die in een kopje koffie naar voren komen. Daarom kan het een geweldige manier zijn om met bekende koffie te experimenteren op zoek naar de onthulling van de favoriete kwaliteiten met behulp van verschillende zetmethoden. Of omgekeerd, het is heel interessant om een bewezen zetmethode te gebruiken om verschillende koffiesoorten te proeven…
Koffie voor volautomaat. Het is een koffie die geschikt is voor de espresso zetmethode. Koffie voor de volautomaat wordt meestal aangeduid met het extra woord “espresso”. Het bestaat uit dark of medium roasted bonen, die door de volautomaat zelf gemalen worden. Of u kunt kiezen voor al gemalen koffie.
Koffie voor espresso machine. Dit type machine gebruikt de espresso technologie, dus op de verpakking van koffie voor espressomachines staat in de meeste gevallen ook het woord “espresso”. Als u deze markering ziet, kunt u er zeker van zijn dat deze koffie geschikt is voor de espresso zetmethode. Als u voor gemalen koffie kiest, dan geeft dit ook aan dat de grofheid perfect is om de koffie direct in het portafilter te doen. Smaakeigenschappen? Intens en rijk.
Koffie voor filter koffiezetapparaat. Wanneer deze methode wordt gebruikt om een drank te zetten, onthullen de smaaktonen zich in grote mate. Daarom wordt dergelijke koffie gekenmerkt door een boterachtige, zijdeachtige “body” en een gevoel van zuiverheid. Koffie voor het filter koffiezetapparaat bestaat uit bonen met een licht of medium roosterprofiel. Als u gemalen koffie kiest, kunt u er zeker van zijn dat deze grover gemalen zal zijn.
Moka koffie. Als u van traditionele Italiaanse koffie wilt genieten, kunt u het best dark roasted bonen uit dit assortiment kiezen voor koffie voor de Moka pot. Wie graag experimenteert, kiest het best voor light of medium roasted koffie. Uw keuze zal bepalen of een intensere kruidigheid of een milde fruitigheid het kopje koffie zal overheersen. De gemalen koffie in het assortiment is zo geselecteerd dat deze perfect past bij de grofheid die nodig is voor een moka koffiepot.
Percolator koffie. De charme van deze bereidingswijze ligt in de keuzevrijheid. Koffie voor percolators wordt gemaakt van gemalen koffie. Let dus op de grofheid. Hoe fijner de koffie, hoe pittiger en intenser deze zal zijn, en hoe grover de maling, hoe milder de koffie zal zijn. Gemiddeld gemalen koffie is het meest geschikt voor een harmonieuze balans van smaken.
Koffie voor French Press (Cafetière). Het is een andere snelle en gemakkelijke manier om sterke koffie met een volle body te bereiden. Koffie voor de Cafetière is het lekkerst met medium of grof gemalen bonen. Er is meer vrijheid wat betreft het roosterprofiel: bittere koffie komt het beste tot zijn recht met dark roasted bonen, terwijl lichtere koffie het beste tot zijn recht komt met medium of light roasted bonen.
Koffie voor Chemex coffee maker. Dit is een zetmethode die meer zorgvuldige input vereist. De lekkerste Chemex koffie wordt gemaakt van medium gemalen bonen. Met deze maling krijgt u de meest uitgebalanceerde smaak, terwijl light en medium roasted bonen zorgen voor mildere en lichtere smaken.
Koffie voor filterkoffiezetapparaten en andere filters. Pour over koffie en v60 koffie voor dripper is een duidelijke keuze voor wie op zoek is naar milde, delicate, maar niet zo sterke espresso koffie. Medium en light roasted koffie is het meest geschikt voor deze methode. Medium roasted bonen zorgen voor zoetheid en een evenwichtige zuurtegraad, terwijl light roasted bonen fruitigheid en frisheid naar voren brengen.
Koffie voor Aeropress. Dit handapparaat biedt een unieke smaakervaring – van lichte espresso tot koude, verfrissende koffie. Aeropress koffie wordt gezet met voorgemalen koffie en u kunt experimenteren met de grofheid ervan. Onthoud wel: hoe grover de gemalen koffie, hoe minder intens, en hoe fijner, hoe intenser.
Koffie voor Cold Brew maker. Dit is een ander uniek zetritueel. Koffie voor de Cold Brew maker wordt bereid zonder dat deze in contact komt met heet water. Daarom zorgt deze methode ervoor dat de meest prominente smaaktonen naar voren komen. De koffiebonen moeten een licht tot medium roosterprofiel hebben om een intens kopje cold brew te kunnen zetten.
Koffiesiropen zijn een geweldige keuze als u een beetje meer zoetheid, een delicaat aroma of een heerlijke smaak aan uw kopje koffie wilt toevoegen. Slechts één druppel is voldoende om een gewone espresso, latte of cappuccino te veranderen in een drankje met vanillesmaak, karamelsmaak, chocoladesmaak of een andere exotische smaak. Met behulp van siropen kunt u thuis gemakkelijk improviseren en uw favoriete koffiecombinaties samenstellen. Als u van koffie houdt, maar het beu bent om steeds maar weer dezelfde koffie te drinken, is het dus niet nodig om de bonen of de zetmethode te veranderen – een paar druppels siroop zijn al voldoende om verandering tot stand te brengen.
Goede koffie ontdekt u door te proeven. Daarom biedt ons assortiment sets van meer dan 100 verschillende soorten koffie voor alle zetmethoden en soorten machines. Of misschien heeft u uw favoriete koffie al ontdekt, of heeft u zin om meer te ontdekken en te experimenteren? Sommige koffie cadeau en proefpakketten bestaan uit dezelfde soorten koffie, terwijl andere uit verschillende soorten bestaan, en het mogelijk maken om nieuwe smaakverhalen te beleven en te ontdekken. Als u de set kiest die u wilt, denk dan aan wat we hierboven hebben besproken: de zetmethode, het roosterprofiel en de grofheid van de maling zijn belangrijk.
Wij helpen u om uit meer dan 100 verschillende koffiesoorten, -variëteiten, roosterprofielen en maalgraden en andere kenmerken de koffie te kiezen die u het meest aanspreekt. Bel of schrijf ons, wat voor u het makkelijkst is. En als u wilt proeven voordat u een keuze maakt, kunt u onze fysieke winkel bezoeken, waar we u altijd geweldige koffie serveren die u kan helpen bij het maken van uw keuze!
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.