Afrikaanse koffie. Ethiopië, Oeganda en Marcala, een waar toevluchtsoord voor koffiekenners, zijn de epicentra van uitzonderlijke koffie. De Black Crow White Pigeon koffiesoorten die in deze landen verbouwd worden, zijn een uniek genot. Het smaakprofiel is een combinatie van fruitige, bloemenachtige, thee- of wijnachtige tonen, met een sappige afdronk.
Aziatische koffie is de laatste tijd steeds populairder geworden en de koffiemarkt in landen als Myanmar en Vietnam is de afgelopen jaren continu gegroeid, waarbij de telers in deze regio zich meer zijn gaan richten op koffie van topkwaliteit. Aziatische koffiebonen staan bekend om hun uitgesproken smaken, die vaak als bitter worden omschreven en tonen van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn en hout bevatten.
Zuid-Amerikaanse koffie. Deze koffiesoorten zijn een geweldige plek om uw reis naar specialty koffie te beginnen! Als u nieuw bent in deze wereld, raden we u aan om eerst de Braziliaanse of Colombiaanse koffiesoorten te ontdekken. U zult dol zijn op de evenwichtige smaak, natuurlijke zoetheid en heerlijke toetsen van chocolade, noten en fruit. Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en milder dan Aziatische soorten.
Centraal-Amerikaanse koffie is een echte verwennerij! Van Guatemala tot Nicaragua, deze landen produceren een gevarieerde reeks smaken: van tropisch fruit tot noten. Wat alle Centraal-Amerikaanse koffiesoorten echter gemeen hebben, is hun unieke smaakprofiel en uitgesproken karakter.
Hoogste kwaliteitsnormen. Van de boerderij tot het kopje werken vakkundige professionals hard om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Koffieboeren oogsten, verwerken en sorteren de bonen zorgvuldig, terwijl branders hun expertise gebruiken om de unieke kenmerken van elke koffie te onthullen en een unieke smaak te leveren.
Geroosterd in enkele van de beste branderijen. De bonen worden gebrand in de beste Europese branderijen in Italië, België, Nederland en Litouwen. Elk land heeft zijn eigen unieke tradities en smaakprofielen.
Versheid. Wij branden onze Caprisette bonen in kleine batches om ze supervers te houden. Zo kunnen we elke stap van het roosterproces nauwkeurig controleren. Het resultaat? Elk kopje is niet alleen vers, maar zit ook boordevol subtiele, natuurlijke smaken die alleen ontstaan als uw koffie precies goed gebrand is.
Geschikt voor alle koffierecepten en zetmethoden. Caprisette smaakt geweldig, of u het nu zwart drinkt of gemengd met uw favoriete melk of andere toevoegingen. We hebben de beste koffiesoorten gekozen en het roosterproces aangepast om ervoor te zorgen dat uw koffie niet alleen geweldig smaakt als u deze zet met een bean-to-cup machine, maar ook met een filtermachine, een French press, een moka koffiepot of vrijwel elke andere zettool.
“Caprisette Fragrante”
Een melange van medium dark roasted Braziliaanse bonen (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele koffiesmaken zal aanspreken. Het aroma bevat een vleugje pindakaas, terwijl de smaak wordt gekenmerkt door tonen van melkchocolade. Een subtiele nasmaak van walnoten blijft nog even hangen nadat u uw drankje op heeft.
“Caprisette Belgique”
Een melange van Braziliaanse en Hondurese koffie (80% arabica en 20% robusta) die liefhebbers van traditionele smaken zeker zal bevallen. De koffie is medium light roasted, heeft een intens aroma en een volle body. Er kan een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en zoete karamel worden waargenomen.
“Caprisette Crema”
Deze melange van Braziliaanse en Oegandese koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. Geniet van tonen van karamel, bittere chocolade en heerlijke noten in elke slok. Ideaal voor cappuccino's of lattes. Melk toevoegen is echter niet nodig: de zoete smaaktonen van deze koffiesoort komen ook tot hun recht in een kopje zwarte koffie.
“Caprisette Royale”
Deze melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Oegandese en Indiase koffie combineert arabica (80%) en robusta (20%) bonen met een medium roosterprofiel. De rijke zoetheid van chocolade, een vleugje gedroogd fruit en lichte tonen van bessen zorgen voor een unieke smaakervaring.
“Caprisette Italiano”
Deze koffie komt rechtstreeks van een Italiaanse branderij en is een 100% arabica melange van Braziliaanse, Mexicaanse, Indiase en Ethiopische koffiesoorten, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en medium geroosterd. Het is een echte verwennerij voor uw zintuigen, met tonen van zoete karamel, gastronomische likeur en rijke cacao.
“Caprisette Dolce Vita”
We hebben met de hand de zoetste Braziliaanse koffiebonen uitgekozen en ze medium geroosterd om hun natuurlijke zoetheid nog beter tot zijn recht te laten komen. Terwijl u nipt van deze 100% arabica ervaart u tonen van melkchocolade, karamel en amandelen.
“Caprisette Professional”
Deze melange van Braziliaanse en Hondurese 100% arabica bonen is perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De koffie wordt gekenmerkt door een medium-licht roosterprofiel en bevat zoete aroma's van bessen en karamel, gecombineerd met subtiele hints van pure chocolade.
“Caprisette Intenso”
Deze medium roasted melange van Braziliaanse en Vietnamese koffie is een mix van arabica (45%) en robusta (maar liefst 55%!) bonen, die gegarandeerd voor die hoognodige energieboost zorgt. Bovendien is het superlekker, met smaaktonen van pure chocolade, geroosterde noten en een pittige kick die u naar meer doet verlangen.
“Caprisette Lullaby Decaf”
Deze medium dark roasted cafeïnevrije koffie combineert de beste arabica en robusta bonen uit Brazilië, Guatemala en India. Het biedt een bijzonder zachte smaak, met tonen van cashewnoten, cacao en hout.
Koffie begint eigenlijk met de boon, maar de bonen kunnen heel verschillend zijn. Heeft u zich ooit afgevraagd welke soorten er zijn? Er zijn eigenlijk twee basissoorten – arabica en robusta. Arabica, dat ongeveer 60-70% van de wereldkoffiemarkt uitmaakt, heeft bijna 1000 verschillende smaken, maar wordt het vaakst onderscheiden door zijn delicate fruitige en bloemenachtige smaaktonen. Wilt u weten wat deze bonen verder nog zo speciaal maakt?
Arabica bonen zijn niet groot, ze zijn langwerpig en hebben een gebogen groef in het midden. De bonen zijn hard en rijk aan voedingsbestanddelen die heilzaam zijn voor het lichaam. Daarnaast bevatten ze honderden smaken die onthuld worden wanneer de bonen geroosterd worden. Toch wordt de smaak vaak omschreven als mild en zoet, met fruitige, bloemenachtige tonen. Dit type koffieboon onderscheidt zich niet alleen door zijn delicatesse, maar ook door de teeltomstandigheden. Arabica koffiebonen gedijen het best op grotere hoogten waar het klimaat koeler en vochtiger is. Brazilië is de grootste producent. Het is geen toeval dat deze koffiesoort Arabica heet, aangezien het als eerste op het Arabisch schiereiland aankwam vanuit Ethiopië, het zogenaamde “thuisland van de koffie”. Hoewel de teelt van arabica veeleisend is, zijn de resultaten echt de moeite waard. De bonen van hoge kwaliteit geven de koffie een kenmerkend aroma en heerlijke smaak die onmogelijk te vergeten zijn. Zorg ervoor dat de volgende keer dat u van uw koffie geniet, deze begint met zorgvuldig geteelde arabica koffiebonen.
De meest aromatische koffie wordt altijd gezet van koffiebonen die vers gemalen zijn, voor elk kopje. Als u van koffie met fruitige en bloemenachtige aroma’s en een subtiele zuurtegraad houdt, dan is arabica perfect voor u. Arabica koffiebonen zijn meestal milder dan robusta en bevatten minder cafeïne, wat betekent dat ze perfect zijn om ook ‘s avonds van te genieten. Bij het malen van de bonen kunt u de grofheid van de maling bepalen op basis van de zetmethode. Houd naast de maling ook rekening met het roosterprofiel. De verschillende roosterprofielen zijn licht, medium-licht, medium, medium-donker en donker. De smaaktonen van licht gebrande koffiebonen zijn fruitiger, meer bessenachtig en met een aangenaam zoet zuurtje. Hoe donkerder de branding, hoe bitterder de smaaktonen, met chocolade- en likeurtoetsen.
De keuze van arabica bonen in het assortiment van Coffee Friend geeft u de mogelijkheid om verschillende smaken te ontdekken, afhankelijk van het roosterprofiel en de regio van herkomst. Bonen uit veel verschillende regio’s hebben unieke kenmerken, waardoor u de wereld rond kunt reizen door simpelweg van de verschillende soorten te genieten. Wij bieden arabica koffiebonen van bekende en nichemerken, samen met onze eigen ontwikkelde lijnen. Hiertoe behoren de populaire Caprisette lijn met zijn Italiano en Professional Arabica melanges, Parallel 100% Arabica koffie, en Black Crow White Pigeon bonen, die het exclusieve kwaliteitslabel dragen.
Gemalen koffiebonen zijn al voorbereid voor uw favoriete zetmethode. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om een kopje aromatische koffie te zetten en er is ook een reden waarom dit de populairste vorm van koffie is. De reden om te kiezen voor gemalen koffie van de arabica koffieboon is omwille van de bijzondere eigenschappen, die zorgen voor een unieke en heerlijke smaakervaring. Arabica staat bekend om zijn complexe en subtiele karakter, dat verschillende smaken en aroma’s combineert. Het wordt gekenmerkt door de delicate tonen van fruit en bessen, die het een verfrissende en lichte toets geven. Een andere belangrijke eigenschap van Arabica is de lagere zuurtegraad in vergelijking met andere bonen. Dit zorgt voor een zachte en aangename smaak zonder een bittere nasmaak.
Let bij het kiezen van koffie ook op de maalgraad. De verschillende maalgraadniveaus zijn afgestemd op verschillende zetmethodes. Een gemiddelde maling is bijvoorbeeld het beste voor filtermethoden, terwijl een te fijne maling kan leiden tot te bittere of zure smaken. Voor degenen die op zoek zijn naar gemalen arabica koffie, hebben we bij Coffee Friend een breed assortiment koffiesoorten samengesteld. Als u op zoek bent naar pure arabica koffie, raden wij u de Parallel en Black Crow White Pigeon lijnen aan, en als u melanges wilt proberen, kunt u kiezen voor Caprisette Italiano, Professional.
Slechts ongeveer 10% van alle geproduceerde koffie behoort tot de specialty-klasse. Specialty koffie wordt beoordeeld volgens een streng kwaliteitssysteem waarbij verschillende kenmerken worden beoordeeld: aroma, nasmaak, zuurtegraad, body, zuiverheid, zoetheid en meer. Alleen de koffiesoorten die de beste score behalen, d.w.z. 80 punten of meer op 100, krijgen de titel koffie van hoge kwaliteit. Hoewel er ook melanges bestaan, is de meest voorkomende koffiesoort gewoonlijk een arabica koffieboon van single-origin. Waarom? Deze heeft een meer uitgesproken smaak, meer complexiteit en minder bitterheid. De bonen bevatten veel verschillende kenmerken, afhankelijk van de regio van herkomst en de klimaatomstandigheden.
Het label single origin staat vaak op de verpakking van specialty koffie. Dit verwijst naar koffie die afkomstig is van één specifieke plaats. Wat verraadt het land van herkomst van de bonen? Ethiopische bonen kunnen bloemenachtige en citrustonen hebben, Colombiaanse bonen bevatten vaak tonen van chocolade en karamel en Keniaanse bonen kunnen de smaak van bessen en wijn onthullen. De specialty koffie Black Crow White Pigeon 100% arabica van Coffee Friend heeft een zeer rijke, multiregionale smaak. Als u echter gewend bent om melanges te drinken, maar de eerste stap naar specialty koffie wilt zetten, dan zijn de arabica melanges van Parallel de perfecte keuze. Aarzel niet en begin met het verkennen van de vele verschillende koffiesoorten en experimenteer met bekende merken!
Arabica bonen zijn te vinden in vele vormen van koffie. Elk van deze stelt u in staat om van arabica in verschillende vormen te genieten, door het aan te passen aan uw favoriete smaken en zetmethoden.
Koffie capsules. De capsules worden gevuld met versgemalen koffie en worden verzegeld, afhankelijk van het soort bonen. Arabica koffiecups worden gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan subsoorten en een milde, maar kenmerkende smaak. Wij raden arabica koffiecups aan voor diegenen die op zoek zijn naar een vleugje speelsheid in hun kopje, waar de combinatie van rijkdom en zachtheid elkaar ontmoeten. Ons assortiment biedt een ruime keuze aan capsules voor de populairste capsulesystemen zoals NESCAFÉ® Dolce Gusto® en Nespresso.
ESE pads. Sommigen verkiezen bonen, anderen het gemak van capsules, en weer anderen de ESE pads. ESE pads zijn een van de snelste en gemakkelijkste manieren om espressokoffie of andere dranken op basis van espresso te bereiden – met melk, siropen en andere toevoegingen. Let bij het kiezen van een koffietablet op de keuze van de bonen. Arabica tabletten worden aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar lichtere, minder bittere en aangenamere smaken, omdat dit type boon zoeter, milder en vaak fruitiger is. Maar voor een balans tussen sterke en milde koffie is een tablet met een melange van arabica en robusta het beste – arabica zorgt voor zachtheid, terwijl robusta een sterkere textuur, romigheid en een hogere hoeveelheid cafeïne bevat.
Koffiepads. Er zijn geen speciale vaardigheden nodig om thuis een kopje aromatische zwarte koffie, een delicate cappuccino of een heerlijke latte met romig schuim te bereiden. Alles wat u nodig heeft, zijn koffiepads met gemalen koffie en een Senseo-apparaat. Nogmaals, let bij het kiezen van uw pads op het soort bonen. Koffiepads kunnen gevuld zijn met 100% arabica, 100% robusta of een melange van arabica en robusta. Als u de voorkeur geeft aan een bijzonder aromatische en milde tot medium sterke koffie, kies dan pads die gevuld zijn met arabica koffie.
Oploskoffie. Bent u op zoek naar een handig alternatief voor uw gewone koffie? Het enige wat u hoeft te doen is heet water over oploskoffie gieten, die verkrijgbaar is in een grote verscheidenheid aan smaken. Gewoonlijk wordt oploskoffie gemaakt van robusta bonen of van een melange van arabica en robusta, maar het grootste deel van ons assortiment is 100% arabica. Deze koffie is van een hogere kwaliteit en onthult meer delicate, bijzonder aangename smaaktonen.
Cafeïnevrije koffie. Wilt u genieten van traditionele koffie, maar cafeïne en de effecten ervan vermijden? Dan is cafeïnevrije koffie de ideale keuze. Als u de voorkeur geeft aan een zachte en lichte koffiedrank, raden wij u arabica bonen aan. U moet echter niet alleen naar het label “100% Arabica” kijken, maar ook naar de subsoort van de koffie en de regio waar deze vandaan komt, omdat dit aanwijzingen geeft over de smaakkenmerken – karamel, chocoladezoetheid, citruszoetheid, enz.
Zoals we al gezegd hebben, heeft arabica bijna 1000 verschillende smaken (meer dan wijn!). Bonen die in verschillende regio’s geteeld worden, hebben verschillende eigenschappen, dus kijk bij het maken van uw keuze naar de regio waar de koffie vandaan komt. De meeste koffie ter wereld komt uit Zuid- en Midden-Amerika. Deze bevatten allemaal zoete, chocoladeachtige, nootachtige smaaktonen. Koffie uit Midden-Amerika is milder, terwijl koffie uit Zuid-Amerika rijker is en een langere nasmaak heeft. Afrikaanse koffiesoorten zijn over het algemeen dan weer mild, verfrissend, fruitig en smaken zelfs een beetje naar thee. Aziatische koffie tot slot is verrassend exotisch, met hints van exotische kruiden, hout, tabak, wijn, en de “body” van de boon is rijk en stevig.
Twijfelt u welke regio u moet kiezen? De arabica koffie cadeau en proefpakketten bieden u alles! Dankzij de verschillende smaken en variëteiten kunt u experimenteren met verschillende koffiesoorten totdat u uw favoriet heeft gevonden. Als u er al één gevonden heeft, kunt u ook meerdere verpakkingen van dezelfde soort kopen tegen een betere prijs. Het is een goede optie om uw voorraad aan te vullen en tegelijkertijd geld te besparen. Bovendien kunnen sets van de populairste arabica koffie ook een geweldig idee zijn om cadeau te geven. De sets met cadeauverpakkingen kunnen voor allerlei gelegenheden gegeven worden, van housewarmings tot feestelijke momenten.
Bij het kiezen van koffie is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met het soort koffiebonen, maar ook met de manier waarop de koffie wordt verwerkt. De zetmethoden kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: espresso en filter. Elk van deze is zeer uniek en kan verschillende smaken onthullen.
Als u de voorkeur geeft aan mildere, delicatere en vaak wat diepere smaken en geniet van het zetproces, dan is filter koffie misschien het meest geschikt voor u. Net als alle andere koffiesoorten, zijn er verschillende soorten bonen. Wij raden u aan om arabica bonen te kiezen voor filter koffiezetapparaat of andere filterzetmethoden zoals Chemex, French Press, AeroPress en Cold Brew. Waarom? Deze koffiesoort wordt gekenmerkt door zijn mildheid, geringe bitterheid en minder cafeïne, wat vooral belangrijk is voor mensen die van verfijning en lichtheid houden. Bovendien onthult dit type bonen veel verschillende smaaktonen, afhankelijk van de regio waar ze vandaan komen. En het is een brede waaier van speciale smaken waarnaar we op zoek zijn als het op een kopje filterkoffie aankomt.
Houdt u van rijke, intense smaken? Het recept voor espresso koffie weerspiegelt ook het type bonen. Koffie voor volautomaat, espressomachine en Moka potten zal resulteren in een zachte, expressieve melange als u voor 100% arabica bonen kiest. Het zal een vleugje delicate intensiteit aan uw espresso of zwarte koffie geven. Als u daarentegen een bijzonder evenwichtige smaak wilt bereiken, waarbij de natuurlijke fruitigheid van arabica iets wordt afgezwakt en bittere tonen worden toegevoegd, kies dan voor een melange van arabica en robusta. Dergelijke melanges maken uw koffie extra sterk en zorgen voor een rijk, romig crèmelaagje.
De klassieke zetmethode resulteert in de intensiteit en rijkdom van arabica. De arabica koffieboon is perfect voor de percolator dankzij de kenmerkende smaak en het karakteristieke aroma. De verschillende soorten zijn bijzonder expressief tijdens het doorlopen, met tonen van chocolade, noten, fruit of een vleugje bloemen. Een gemiddelde grofheid van de maling van de koffieboon is belangrijk, zodat de koffie die met de percolator wordt gezet zijn natuurlijke oliën en intensiteit behoudt.
Arabica staat symbool voor een boon van hoge kwaliteit, maar het bijzondere ervan komt niet vanzelf. Het vereist een zorgvuldige teelt en zorgvuldig branden. Kies daarom voor koffie van lokale branders. Zij branden de bonen in kleinere hoeveelheden, zodat de koffie altijd vers is en een intense, aromatische smaak heeft. Deze branders hebben een uitstekend inzicht in hun grondstoffen en kunnen een uniek type koffie aanbieden dat u niet zult vinden in massaproducten. Door producten van lokale branders te kiezen, kunt u genieten van verse, heerlijke en authentieke koffie die de ware aard van arabica weerspiegelt.
Coffee Friend biedt meer dan 100 verschillende koffiesoorten. Dus als u niet zeker weet welke koffie het beste bij u past, of als u meer advies nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op via de manier die u het beste uitkomt – per e-mail, telefoon.
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.